Kitarafestivaali Sipoon Äänet on täällä taas – Ulkomaisena tähtivieraana Grammy-palkittu skotti David Russell

David Russell

Grammy palkittu kitaristi David Russell on maailmankuulu ainutlaatuisesta muusikkoudestaan ja inspiroivasta taiteestaan. Hän on saanut ylistäviä lausuntoja niin suurelta yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Tuotteliaana artistina hän on levyttänyt 17 CD:tä Telarc International levy-yhtiön kanssa.

Opiskellessaan Royal Academy of Music Lontoossa hän voitti kaksi kertaa arvostetun Julian Bream -palkinnon. Opiskeluaikojensa jälkeen hän on voittanut useita kansainvälisiä kilpailuja, joista mainittakoon Andrés Segovia -kilpailu, José Ramirez -kilpailu sekä espanjalainen Francisco Tárrega -kilpailu.

Russell konsertoi säännöllisesti maailman tärkeimmissä musiikkikeskuksissa, kuten New Yorkissa, Lontoossa, Tokiossa, Los Angelesissa, Madridissa, Torontossa, Roomassa jne. Konserttivieraat ympäri maailman ovat haltioituneita hänen valloittavasta lavaolemuksestaan sekä musiikillisesta taituruudestaan. Hänen rakkautensa tätä taiteellista käsityötä kohtaan välittyy virheettömän ja näennäisen vaivattoman soittamisen kautta.

Tunnustukseksi kansainvälisestä urastaan Russell nimitettiin Royal Academy of Musicin jäseneksi vuonna 1997.  Konsertoinnin ohella Russell opettaa mestarikursseilla ja vierailee klassisen kitaran festivaaleilla.  Hän on suosittu vieras yliopistokampuksilla ympäri maailman.

Kuva: David Russell

David Russell ja kitara.
David Russell, Kuvan oikeudet: David Russell.

Sähkökitarakvartetti, Kultapalmut & Juha Rautio

Sähkökitarakvartetti on 2017 perustettu uuden musiikin yhtye. Sen jäsenet, Juhani Grönroos, Lauri Hyvärinen, Jukka Kääriäinen ja Sigurdur Rögnvaldsson, ovat tahoillaan syventyneet sähkökitaran mahdollisuuksiin monipuolisesti, työskennellen esimerkiksi jazzin, rockin, klassisen musiikin, vapaan improvisaation, kokeellisen musiikin ja äänitaiteen kentillä.

Kultapalmuissa (Topias Tiheäsalo & Pauliina Mäkelä) kuvalliset ja äänelliset ulottuvuudet yhdistyvät maagiseksi, nykypäivän taikalamppuesitykseksi – kuin kokeelliseksi Laterna Magicaksi.

Juha Rautio tekee mielellään erilaisia taiteiden välisiä esityksiä ja teoksia, joissa yhdistelee runoutta ja ääntä. Esiintymisissä häntä viehättävät improvisaatio ja avantgardistinen ilottelu.

Petri Kumela

Kuva: Mikko Keski-Vähälä

Petri Kumela, kasvokuva.
Petri Kumela, Kuva: Mikko Keski-Vähälä.

Sipoon Äänet -festivaalin taiteellinen suunnittelija Petri Kumela on vakiinnuttanut asemansa yhtenä maamme monipuolisimpana ja kiinnostavimpana klassisena kitaristina, joka on yhtä kotonaan niin periodisoitinten parissa kuin työskennellessään nykysäveltäjien kanssa.

Avanti!

Kuva: Marco Borggreve

Useita ihmisiä suuren soittimen ympärillä.
Avanti!,Kuva: Marco Borggreve.

Vuonna 1983 perustettu Kamariorkesteri Avanti! liikkuu vapaasti eri aikakausissa ja tyylilajeissa. Sen perustajat Esa-Pekka Salonen, Olli Pohjola ja Jukka-Pekka Saraste asettivat orkesteriin lähtökohdaksi kokoonpanon sijaan teoksen, siksi Avanti! muuttaa muotoaan konsertista toiseen. Monet taidemusiikin keskeiset uudet virtaukset ovat kanavoituneet Suomeen Avantin kautta. Taiteellisen johtajansa Kari Kriikun johdolla Avanti! toimii edelleen alkuperäistä ideologiaansa noudattaen. Avanti! vie kuulijansa rohkeisiin valintoihin: aiemmin tuttu vaikuttaa uudelta, uusi pian tutulta.

Esiintymispaikat

Artborg 35
Pilvilinnantie 2
04130 Sipoo

Juhlatalo
Vanha vesitorninmäki 1
04130 Sipoo

Sipoon kirkko
Kuninkaantie 19
01430 Sipoo

Lisää tietoa

https://www.sipoonaanet.fi/

https://www.facebook.com/sipoonaanet

Järjestäjät

Sipoon kunnan kulttuuripalvelut
Musiikkiopisto Sipoossa
Sibbo svenska församling
Sipoon suomalainen seurakunta

 

Viimeksi muokattu 27.09.2022