Kaartin jääkärirykmentti tiedottaa: Viranomaisyhteistyö häiriötilanteissa teemana kevään Kehä 24 -paikallispuolustusharjoituksessa Itä-Uudellamaalla

Puolustusvoimista harjoitukseen osallistuvat Kaartin jääkärirykmentin lisäksi Rannikkoprikaati, Karjalan prikaati, 1. Logistiikkarykmentti ja Merisotakoulu.

Harjoitukseen sisältyy paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelua, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia. Viranomaisista ja yhteistyökumppaneista mukana ovat Helsingin poliisilaitos, Itä-Uudenmaan poliisilaitos, Helsingin pelastuslaitos, Itä-Uudenmaan pelastuslaitos, Helsingin kaupunki, Porvoon kaupunki, Loviisan satama, Fortum, Helsingin seudun ympäristöpalvelut, Säteilyturvakeskus, Suomenlahden merivartiosto ja Maanpuolustuskoulutus.

Kehä 24 -harjoituksessa viranomaiset torjuvat yhteisvoimin muun muassa energialaitokseen kohdistuvaa uhkaa sekä testaavat eri toimijoiden osaamisen rauniopelastustehtävässä ja vesihuoltoon liittyvässä tehtävässä.

Kevään paikallispuolustusharjoitus on niin kutsuttu loppusota 255 vuorokautta palvelleille, miehistötehtäviin koulutettaville sotilaspoliiseille sekä joukolle Urheilukoulun tiedustelukomppanian varusmiesjohtajia ja miehistöä, jotka kotiutuvat maaliskuussa.
Kehä 24 -paikallispuolustusharjoituksessa joukkojen toiminta painottuu Itä-Uudellemaalle. Harjoituksia on Helsingissä, Vantaalla, Porvoossa, Sipoossa, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä ja Loviisassa.

Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökiväärit. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana noin 200 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja. Osassa harjoituskohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä. Tarkemmat paikat ja ajat ilmoitamme myöhemmin julkaistavassa melutiedotteessa. (Melutiedotteeseen, puolustusvoimat.fi)

Kehä 24 -harjoitus on osa paikallispuolustusharjoitusten jatkumoa. Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu paikallisjoukkojen suorituskyvyn kehittäminen sekä yhteistoiminnan harjoittelu eri viranomaisten kanssa.

 

Viimeksi muokattu 01.03.2024