Aluevaalien ennakkoäänestys käynnistyi, varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23.1.2022

Varsinaisena vaalipäivänä, sunnuntaina 23.1.2022, äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin. Äänestyspaikat ovat avoinna klo 9–20.

Aluevaaleissa vaalipiirinä on hyvinvointialue. Äänestäjät äänestävät vain oman hyvinvointialueensa ehdokkaita ja tulos lasketaan hyvinvointialuekohtaisesti.

Aluevaaleissa valitaan Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto, joka on hyvinvointialueen ylin päättävä elin. Nyt valittavat aluevaltuutetut päättävät hyvinvointialueen palveluiden järjestämisestä vuodesta 2023 eteenpäin. Äänestämällä voit vaikuttaa tärkeisiin, jokaisen arkea koskeviin asioihin, kuten sosiaali- ja terveyspalveluihin ja pelastustoimeen itäisellä Uudellamaalla.

Koronaohjeita äänestäjille

Pidä riittävä etäisyys muihin ihmisiin. Huolehdi käsien puhtaudesta. Käytä äänestyspaikalla kasvomaskia tai kasvovisiiriä, jos se on mahdollista. Jos haluat, voit tuoda mukana oman kynän. Jos sinulla on hengitystieoireita, odota niiden paranemista ennen kuin äänestät ennakkoon.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo. Vastuu sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista siirtyy kunnilta hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Viimeksi muokattu 12.01.2022