Opistoblogi: Perhonsidontaa ja kalajuttuja

 

Hei olen Meririnteen Arto!

Vedän maaliskuussa perhonsidontaa viikonloppukurssina Sipoon opistolla. Tarkoituksena on, että kurssilla opitaan perusteet perhonsidonnasta, ja saadaan puhallettua liekkiä mahdollisesti jo olemassa olevaan pieneen kipinään perhokalastuksen ja perhonsidonnan suhteen.

Sidomme kurssilla muutamia erilaisia perhoja, jotka olen pyrkinyt valitsemaan niin että ne olisivat paitsi kalastavia, myös erilaisia sidonnallisia niksejä esiin tuovia ja kuitenkin aloittelijalle sopivia. Sidonnan lomassa tutustumme erilaisiin materiaaleihin ja niiden ominaisuuksiin, koska niiden valinnalla on merkitystä sen suhteen, minkälaisia osa-alueita halutaan perhossa korostaa.

Niin ikään halukkuudesta ja tarpeesta riippuen voimme käydä läpi myös muita kalastusvälineitä. Tämä helpottaa jossain määrin harrastuksen aloittamista, kun kaikkea ei tarvitse käydä läpi vaikeimman kautta. Itse tykkään käydä jonkin verran myös lähivesillä kalassa, jossa yhteydessä olen kurssilaisten käytettävissä, mikäli on tarvetta opastukselle veden äärellä itse kalastuksen suhteen.

Tervetuloa kurssille!
– Arto

Ilmoittaudu tästä mukaan perhonsidonnan viikonloppukurssille!

Viimeksi muokattu 10.02.2023