< Ajankohtaista
19.05.2020

Myös Sipoonjoen koulussa koronavirustartunta ja altistuneita oppilaita

Sipoossa on todettu tänään (19.5.2020) koronavirustartunta oppilaalla Sipoonjoen koulussa. Lisäksi vajaat 20 Sipoonjoen koulun oppilasta ja muutama opettaja on altistunut ja asetettu varotoimena karanteeniin. Altistuneet oppilaat siirtyvät etäopetukseen.

Altistuneiden oppilaiden huoltajat ovat saaneet asiasta tiedon aiemmin tänään. Koulun muut oppilaat eivät tiettävästi ole altistuneet ja muut opetusryhmät jatkavat lähiopetuksessa noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä.

Sipoonjoen koulu sijaitsee Nikkilässä ja koulussa on noin 330 oppilasta vuosiluokilla 7.-9.

Tänään aiemmin kävi ilmi, että toisessa koulussa Sipoossa Gumbostrands skolassa todettiin yhdellä henkilökuntaan kuuluvalla koronavirustartunta. Gumbostrands skolassa on asetettu altistuksen takia 13 oppilasta varotoimena karanteeniin.

Lisäksi Sipoossa on aiemmin suositeltu Söderkulla skolan 4.-6. luokka-asteen oppilaita siirtymään tilapäisesti etäopetukseen koronaviruspandemiasta johtuvan henkilöstövajeen takia. Söderkulla skolan oppilaat eivät ole altistuneet.

Muissa Sipoon peruskouluissa lähiopetus jatkuu tällä hetkellä normaaliin tapaan.

Aiempi tiedote 19.5.2020: Sipoon Gumbostrands skolan oppilaita on joutunut karanteeniin koronavirusaltistuksen takia
Aiempi tiedote 17.5.2020: Sipoossa Söderkulla skolassa suositellaan oppilaita siirtymään etäopetukseen henkilökuntavajeen vuoksi

 

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.


Viimeksi muokattu
19.05.2020
tagit: koulut