Vapaita asuinrakennusten ja asuinkerrostalojen tontteja Pähkinälehdon asemakaava-alueella Söderkullassa

Pähkinälehdon alue sijaitsee Sipoon eteläisessä kasvukeskuksessa Söderkullassa. Noin kilometrin päässä olevaan taajaman keskustaan johtaa turvallinen kevyenliikenteenväylä. Sieltä löytyvät monipuoliset kaupalliset ja julkiset palvelut: kirjasto, terveyspalvelut sekä päivittäistavarakaupat. Uusi koulukeskus ja päiväkoti sijaitsevat aivan asuinalueen vieressä. Söderkullasta on hyvät liikenneyhteydet sekä Helsingin suuntaan Itäkeskukseen että Porvooseen päin. Linja-autot kulkevat ruuhka-aikaan neljästi tunnissa Helsinkiin. Lähin bussipysäkki sijaitsee noin 500 metrin etäisyydellä.

Pohjoispuolella avautuvat laajat luonnonkauniit viher- ja virkistysalueet. Viereisen Tasträskin rannalla oleva yleinen uimaranta on kävelymatkan päässä. Järven rantaan on suunnitteilla rantapuisto. Läheinen Grundträsk-järvi on suojeltu linnustoalue. Talvisin virkistysalueiden reitistölle tehdään hiihtoladut.

Pähkinälehdon asemakaava-alue rakentuu parhaillaan ja suuri osa tonteista on jo myyty. Ensimmäiset asukkaat ovat jo muuttaneet alueelle.

Alueella on valmis kunnallistekniikka ja kadut on rakennettu sorapintaisiksi. Kadut asfaltoidaan aikaisintaan vuonna 2016. Nykyinen Pähkinälehdon asemakaava-alue tulee laajenemaan lähitulevaisuudessa pohjoiseen ja etelään ja Graniittitie tulee olemaan alueen kokoojakatu. Graniittitie tullaan jatkamaan etelään ja Graniittitien ja Uuden Porvoontien risteykseen rakennetaan uusi liittymä. Uuden liittymän myötä alueen kulkuyhteydet paranevat entisestään.

Alueen kerrostalotonttien (AK) hinta on korttelista riippuen 225-240 €/k-m2 ja rivitalotonttien (A) hinta on 275-290 €/k-m2. Alueella ei ole enää vapaita tontteja ARA-kohteille.

Alueen asemakaava

Vapaat tontit

 

6. Kortteli 539 (A-1 ja osuudet LPA-alueista)

Tontin pinta-ala 3 511 m2
Tontin rakennusoikeus 2 000 k-m2
Tontin hinta 580 000 €

 

 

 

 

 

Lisätietoja tonteista: vs. mittaus- ja kiinteistöpäällikkö Anna-Leena Rouhiainen, puh.040 191 4359, anna-leena.rouhiainen@sipoo.fi

På svenska
Viimeksi muokattu 17.09.2018