Koronarokotukset etenevät – Ajanvaraus avataan myös perusterveille 60−64-vuotiaille Sipoossa

Ajanvaraus tehdään nettipalvelussa tai puhelimitse

Pyydämme ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15.

-Ensimmäiset rokotusajat eivät riitä kaikille 60-64-vuotiaille, mutta aikoja avataan varattavaksi lisää lähiviikkoina. Suosittelemme varaamaan ajan nettiajanvarauksessa. Jos siellä ei näy vapaita aikoja, aikaa ei saa yhtään nopeammin puhelinpalvelun kautta. Puhelinajanvaraus on tarkoitettu ensisijaisesti heille, jotka eivät voi käyttää nettiajanvarausta, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo.

Nyt avattaviin ryhmiin kuuluvien lisäksi aikoja rokotuksiin voivat varata edelleen myös kaikki ne, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa.

Sipoossa rokotusvuorossa ovat siis:

 • Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja kaikki sitä vanhemmat (eli vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat, sekä perusterveet että riskiryhmiin kuuluvat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.
 • Kaikki 65−69-vuotiaat (eli vuosina 1952-1956 syntyneet, sekä perusterveet että riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat).
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.
 • Kaikki 60−64-vuotiaat (eli vuosina 1957-1961 syntyneet perusterveet).
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja ti 20.4. alkaen.
 • 18−64-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus (ryhmä 2) tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä1), (vuosina 1957-2003 syntyneet).
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.
 • 16−17-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1, vuonna 2004 syntyneet ja vuonna 2005 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 16 vuotta).
  Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.

Yli 70-vuotiaista yli 90 prosenttia on jo rokotettu

Rokottaminen etenee Sipoossa tällä hetkellä nopeaan tahtiin. Yli 70-vuotiaista on rokotettu kertaalleen jo yli 90 prosenttia ja 65-69-vuotiaistakin ensimmäisen rokoteannoksen on saanut noin 70 prosenttia. Myös riskiryhmien rokotukset etenevät parhaillaan.

Perusterveen aikuisväestön rokottamiseen siirrytään tämänhetkisen ohjeistuksen mukaan vaiheittain vanhimmista ikäryhmistä alkaen, kun ikääntyneiden lisäksi riskiryhmät ovat saaneet riittävän kattavasti ensimmäisen rokoteannoksen. Alle 60-vuotiaiden perusterveiden rokottamisen arvioidaan voivan alkaa toukokuun alkupuolella vanhimmasta ikäryhmästä alkaen. Sipoon kunta tiedottaa ajanvarauksen aukeamisesta uusille rokotusryhmille kunnan verkkosivuilla ja myös median kautta.

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun näet milloin tahansa kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saat myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta.

Rokotteista Sipoossa annetaan tällä hetkellä kansallisten ohjeiden mukaisesti Pfizer-Biontechin rokotetta kaikille muille rokotusvuorossa oleville ryhmille paitsi 65-69-vuotiaille, joille annetaan THL:n linjausten mukaisesti AstraZenecan rokotetta.

Linkit:

Ajanvaraus: koronarokotusaika.fi
Tietoa koronarokotuksista ja alustava rokotusaikataulu sipoo.fi:ssä.
THL: Riskiryhmien koronarokotusten järjestys
THL: Tietoa AstraZenecan Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL: Tietoa Pfizer-Biontechin Covid-19 koronavirusrokotteesta
THL:n tiedote 14.4.2021: AstraZenecan koronarokotteen keskeytystä alle 65-vuotiailla jatketaan – THL arvioi keskeytyksen vaikutuksia rokotusohjelmaan
THL: Koronarokotuskattavuus ikäryhmittäin Sipoossa

 

 

Viimeksi muokattu 16.04.2021