< Aktuellt
03.04.2020

Sibbo kommun erbjuder möjlighet att beställa och hämta skolmat för distanselever

Sibbo kommun börjar dela ut skolmat till de elever som går i skola på distans. Maten ska beställas i förhand via Wilma veckan innan och beställaren ska hämta rätterna själv från skolan under avhämtningstiderna.

Maten beställs alltid för en vecka i taget. Beställningen görs i Wilma senast föregående veckas onsdag kl. 16. Maten hämtas tisdagar och fredagar kl. 14.00–15.00 antingen från köket i Lukkarin koulu i Nickby eller från Lärdomsvägens kök i Söderkulla. På tisdagar delas ut portioner för onsdag, torsdag och fredag. Portioner för måndag och tisdag delas ut på fredagar. Portionerna är märkta med elevens namn. Observera att maten ska avhämtas av en vuxen.

De första beställningarna ska lämnas in i Wilma nästa vecka. På grund av påsken ska man nästa vecka lämna in sin beställning exceptionellt redan på tisdagen den 7 april. De första matportionerna kan avhämtas tisdagen den 14 april. Av beställningen ska framgå för hur många distanselever beställningen gäller och elevernas namn samt eventuella specialdieter. Beställaren ska också meddela vilken av avhämtningsplatserna maten hämtas från.

Köket tillreder maten, kyler ned portionerna och packar dem på avhämtningsdagen. Portionerna består av vanlig husmanskost, till exempel soppor och lådor. I stället för sallad som inte tål längre förvaringstider innehåller portionerna en frukt eller en grönsak. Mjölk eller bröd ingår inte i portionerna. Maträtterna är inte heller de samma som anges i skolornas matsedel. Beställaren ska se till att portionen förvaras i under +6 celsiusgrader och att maten hettas upp tillräckligt bra innan man äter den. Portionerna får inte användas efter bäst före-datumet.

När man hämtar sin portion ska man komma ihåg att hålla säkert avstånd både till andra avhämtare och till personalen som delar ut maten. Vänligen se till att den som hämtar maten är helt fri från förkylningssymtom.

Eleverna som studerar på distans erbjuds fortfarande även möjlighet att äta på plats i skolan, antingen i Lukkarin koulu eller i Lärdomsvägens matsal. Skollunchen serveras kl. 12–12.45. För att få delta i skolbespisningen ska man anmäla sig senast under närmast föregående vardag. Personalen strävar efter att övervaka begränsningarna och se till att gruppens storlek inte överskrider 10 personer.

Beställningar

Ska göras i Wilma senast föregående veckas onsdag kl. 16.

Avhämtningsplatser och -tider

Tisdagar och fredagar kl. 14.00–15.00

Köket i Lukkarin koulu
Dörren för utgående frakt
Klockarvägen 2

Köket vid Lärdomsvägen
Kökets bakdörr, på vänster sida av byggnaden när man kommer från parkeringsplatsen
Lärdomsvägen 6


Senast ändrat
24.04.2020
Taggar: skolor