< Ajankohtaista
01.10.2020

Sipoon Sapori D'Italiassa 29.9. käyneitä pyydetään tarkkailemaan vointiaan tarkasti mahdollisen korona-altistumisen takia

Henkilöllä, joka aterioi Sipoossa ravintola Sapori D'Italiassa (entinen Kolifej) tiistaina 29.9.2020 noin kello 11.00-11.40, on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Lähikontaktissa altistuneet henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin, mutta muitakin paikalla olleita henkilöitä on saattanut altistua koronavirustartunnalle.

Kyseisenä ajankohtana Sapori D'Italiassa käyneitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan mahdollisesta altistumisesta. Jos oireita ilmenee, pyydetään sipoolaisia olemaan välittömästi yhteydessä suoraan Sipoon tartuntatautitiimiin puhelimitse numeroon 09 2353 6012. (Huom! Numero on vain oireita saaville sipoolaisille Sapori D'Italiassa asioineille. Muissa koronavirustestitarpeissa tulee olla tavalliseen tapaan yhteydessä terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001.)

Muiden kuntien asukkaiden tulee koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman asuinalueen terveyspalveluihin. Jos edes lieviä oireita ilmenee, tulee hakeutua koronavirustestiin välittömästi. Testitulosta tulee odottaa kotona ja välttää läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäiden ja riskiryhmiin kuuluvien kanssa.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Suosittelemme myös lataamaan puhelimeen Koronavilkun. Koronavilkun voi ladata osoitteessa koronavilkku.fi.


Viimeksi muokattu
01.10.2020