< Ajankohtaista
16.04.2020

Soita terveyskeskukseen, jos epäilet sinulla olevan koronavirusoireita

Koronavirustestausta pyritään laajentamaan myös Sipoossa, ja testauskriteereitä on muutettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uuden ohjeen mukaisesti.

Jos epäilet sinulla olevan koronavirustaudin oireita, ota yhteyttä puhelimitse terveyskeskukseen. Testaukseen pääsy vaatii aina ensin yhteydenoton terveyskeskukseen ja lähetteen testaukseen. Terveyskeskuksesta ohjataan jatkossa testaukseen potilaat, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai on lääkärin arvion perusteella syytä epäillä koronavirustartuntaa.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita:
Arkisin klo 8-18, la-su klo 9-13 Sipoon terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001
(Muina aikoina, jos oireesi ovat vakavia: Päivystysapu-puhelinpalveluun puh. 116 117)

Sipoolaiset ohjataan koronavirustestaukseen pääosin Porvoon drive-in-testauspisteelle tai muille HUS-alueen drive-in-pisteille. Jos potilaan terveydentila vaatii käynnin terveyskeskuksen kiirevastaanotolla tai yhteispäivystyksessä, otetaan näyte käynnin yhteydessä. Näytteitä otetaan Sipoossa myös osastohoidossa, laitoshoidossa ja joissakin tapauksissa ikääntyneiltä kotona.

Olethan yhteydessä myös muun hoidon tarpeessa

Sipoolaisten toivotaan ottavan yhteyttä terveyskeskukseen myös, jos he tarvitsevat hoitoa muihin sairauksiin kuin koronavirustautiin.

-Toivomme, että ihmiset uskaltavat ottaa yhteyttä aina, kun tarvitsevat puolikiireellistä tai kiireellistä hoitoa. On tärkeää, etteivät kenenkään terveydelle keskeiset asiat jää hoitamatta koronavirustilanteen takia ja mahdollisesti pahene siksi, sanoo johtava lääkäri Anders Mickos.

Tartuntoja Sipoossa nelisenkymmentä

Sipoolaisilla on todettu yhteensä 43 laboratoriokokein varmistettua koronavirustartuntaa (tieto 16.4.2020 klo 16). Osa tartunnan saaneista on myös ehtinyt parantua koronavirustaudista. Väestössä tartuntoja esiintyy todennäköisesti kuitenkin moninkertaisesti enemmän kuin niitä on tähän mennessä todettu.

THL päivittää tiedot todetuista tartunnoista päivittäin koronakarttaan osoitteessa thl.fi/koronakartta. Voit tarkistaa koronakartasta aina ajantasaisen tiedon myös Sipoon tartuntamääristä.


Viimeksi muokattu
28.04.2020