< Ajankohtaista
23.08.2016

PopUp Sipoo tuo taidelajien harrastetunnit koulupäivän yhteyteen

PopUp Sipoo tuo taidelajien harrastetunnit koulupäivän yhteyteen
PopUp Sipoo -hanke tarjoaa peruskoululaisille mahdollisuuden harrastaa taidetta ja kulttuuria koulupäivän yhteydessä. Maksulliset PopUpSipoo-taidekerhot käynnistyvät syyskuussa Jokipuiston, Nikkilän Sydämen ja Sipoonlahden koulujen tiloissa.

Kerhot on tarkoitettu kaikille Sipoon 1.–9. luokan oppilaille. Ne kokoontuvat viikoittain iltapäivisin koulun jälkeen. Valittavana ovat seuraavat taidelajit: kuva ja media, elokuva, parkour, tanssi ja musiikki. Lisäksi tarjolla on lyhytkestoisempia taidetyöpajoja. Kerhot ja työpajat ovat kaksikielisiä ja maksullisia.

Parannetaan lastenkulttuurin saatavuutta

PopUp Sipoo on osa osaamisen ja koulutuksen kärkihanketta, jonka tavoitteena on parantaa epätasaisesti jakautuneen lastenkulttuurin saatavuutta Suomessa. PopUp Sipoo saa rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä vuosille 2016–2018.

– PopUp Sipoossa eri taiteen oppilaitokset ja muut taidetoimijat tuovat monipuolisia harrastetuntisisältöjä kouluille. Tällä täydennetään ja tuetaan koulun taide- ja kulttuurikasvatusta. Lisäksi tämä on yksi tapa avata koulutiloja iltapäivisin lasten monipuoliseen harrastekäyttöön, sanoo Sipoon kunnan erityissuunnittelija Hanna Kietäväinen-Sirén.

Ilmoittautuminen Wilmassa

Yhteistyössä Sipoon kunnan kanssa hankkeessa ovat Porvoonseudun musiikkiopisto, Porvoon taidekoulu, Keravan tanssiopisto, lasten liikuntakeskus PompIT sekä lastenkulttuurikeskus Lilla Villan.

Taidekerhoihin voi ilmoittautua Wilmassa. Lisää tietoa tunneista ja niiden lukujärjestykset saat osoitteesta popupsipoo.org. PopUp Sipoo on myös Facebookissa!

Lisätiedot:
Sipoon kunnan hankekoordinaattori Tuulia Tuovinen 044 944 3273, tuulia.tuovinen@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
23.08.2016
tagit: koulut, kulttuuri