< Ajankohtaista
14.04.2020

Sipoon valtuusto voi kokoontua jatkossa etäyhteyksien kautta

Sipoon valtuusto voi kokoontua jatkossa etäyhteyksien kautta
Sipoon valtuusto on hyväksynyt kunnan hallintosääntöön muutoksen, joka mahdollistaa valtuuston kokouksen järjestämisen etäyhteyksien kautta.

Tähän saakka Sipoon valtuuston kokous on ollut mahdollista järjestää ainoastaan siten, että kokoukseen osallistujat ovat läsnä kokouspaikalla. Jatkossa kokous voidaan vaihtoehtoisesti järjestää sähköisessä toimintaympäristössä. Yleisölle järjestetään mahdollisuus seurata sähköistä kokousta internetin kautta.

Valtuusto päätti asiasta ylimääräisessä kokouksessa Söderkullan kartanon katsomossa ulkotiloissa tänään (14.4.2020). Ulkokokouksessa noudatettiin suojaetäisyyksiä ja muita turvatoimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Hallintosäännön muutos oli ainut ylimääräisessä kokouksessa käsitelty varsinainen asia.

Valtuusto kiitti sipoolaisia julkilausumassaan

Lisäksi kokouksessa annettiin valtuuston yhteinen julkilausuma liittyen koronavirukseen. Julkilausumassa valtuusto kiitti sekä sipoolaisia että kunnan työntekijöitä ponnisteluista epidemiassa ja viruksen torjunnassa.

-Sipoon tartuntamäärä on ollut väkilukuun suhteutettuna korkea. Tämä on edellyttänyt kunnalta ja kuntalaisilta vastuullisia ja oikea-aikaisia toimia. Näissä on pääosin onnistuttu, julkilausumassa todettiin.

Valtuuston mukaan koronakriisi ja sen jatkuminen vaatii kaikilta kurinalaisuutta.

-Vetoamme sipoolaisiin: Jokaisen tulee noudattaa kokoontumiskieltoa, turvaetäisyyksiä ulkona ja kaupassa sekä välttää kaikkia sosiaalisia kontakteja. Me sipoolaiset olemme etuoikeutettuja, koska voimme karanteeniaikana hyödyntää vaivatta lähiluontoa, avata aamumme metsäpolulla. Normaalimpi arki palaa vielä. Nyt on suojattava terveyttä, valtuuston puheenjohtaja Heikki Vestman lausui valtuuston julkilausumaa.

Sipoon valtuuston seuraava kokous 18. toukokuuta tullaan järjestämään sähköisenä kokouksena. Kokouskutsu, kokouksen esityslista ja muut tiedot julkaistaan lähempänä kokousajankohtaa.

Voit lukea valtuuston julkilausuman kokonaan tästä linkistä.


Viimeksi muokattu
14.04.2020