< Ajankohtaista
08.04.2020

Sipoo aikoo arvioida uudelleen talousarvionsa koronavirusepidemian vaikutusten takia

Sipoon kunta aikoo arvioida uudelleen kunnan tämän vuoden talousarvion koronavirusepidemian talousvaikutusten takia. Samalla uusia investointeja, hankintoja ja rekrytointeja jarrutetaan.

Kuntaliiton viimeisimmän ennusteen mukaan Sipoon verotulot heikkenevät tänä vuonna noin 6 miljoonaa euroa koronavirusepidemian seurauksena. Tämän lisäksi monet kunnan toimintatuotot tulevat laskemaan, koska palveluja on suljettuna ja asiakasmaksuja hyvitetään asiakkaille. Samaan aikaan odotetaan kustannusten nousevan erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa. Muun muassa erikoissairaanhoidon kustannukset Sipoolle kasvanevat merkittävästi. Myös HSL:n kustannukset kasvavat lipputulojen laskiessa nopeammin kuin liikennettä voidaan supistaa.

Sipoo arvioi, että kunnan tämän vuoden talousarviota tulisi korjata noin 10 miljoonan euron edestä. Talousarviota tarkastellaan uudelleen sekä käyttötalouden että investointien osalta.

Kunnanjohtaja Mikael Grannas tulee ehdottamaan kunnanhallitukselle poliittisen ohjausryhmän perustamista, jonka johdolla kuluvan vuoden budjettia tarkastellaan uudelleen. Mahdollinen budjettimuutos vietäisiin valtuuston päätettäväksi kesäkuussa.

Kunta on myös päättänyt jarruttaa välittömästi uusien investointien, hankintojen ja rekrytointien tekemistä. Vain välttämättömiä uusia investointeja ja hankintoja tehdään. Uutta henkilöstöä rekrytoidaan pääsääntöisesti vain sosiaali- ja terveyspalveluihin. Tällä hetkellä jo käynnissä olevat rekrytoinnit viedään kuitenkin loppuun suunnitellusti.


Viimeksi muokattu
08.04.2020