< Ajankohtaista
03.04.2020

Osa on ehtinyt jo parantua koronavirustaudista

Koronavirustartuntojen tilanne on pysynyt Sipoossa ennallaan. Uusia varmistettuja tartuntoja ei ole todettu tämän viikon aikana, joten laboratoriokokein todettujen tartuntojen määrä on sipoolaisilla edelleen yhteensä noin kolmisenkymmentä (Tilannetieto 3.4. klo 14). Osa tartunnan saaneista on myös ehtinyt parantua koronavirustaudista.

Väestössä tartuntoja esiintyy todennäköisesti kuitenkin moninkertaisesti enemmän kuin niitä todetaan, koska vain pieni osa testataan. Esimerkiksi lieviä oireita ei pääsääntöisesti testata.

Myös tartunnalle altistuneiden kotihoidon työntekijöiden karanteeni on päättynyt, ja kaikki testatut työntekijät ovat saaneet negatiivisen testituloksen. Tämä tarkoittaa sitä, että he eivät ole saaneet koronavirustartuntaa.

-Kiitämme sipoolaisia siitä, että he pyrkineet välttämään lähikontakteja ja noudattaneet viranomaisten asettamia rajoituksia. Kannustan kaikkia jatkamaan samalla linjalla. Yhdessä selviämme kyllä tästä, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Terveyskeskuksen puhelinpalvelu ja kiirevastaanotto palvelevat pidennetysti

Sipoon avosairaanhoidon puhelinpalvelun ja kiirevastaanoton aukioloaikoja pidennettiin viime viikolla. Muistutamme, että puhelinpalvelu ja kiirevastaanotto palvelevat nyt myös viikonloppuisin ja aiempaa pidempään arkisin.

Sipoon avosairaanhoidon puhelin numerossa 09 2353 6001 on arkisin auki kello 8-18 ja viikonloppuisin kello 9-16. Muina aikoina palvelee edelleen Päivystysapu-puhelinpalvelu numerossa 116 117.

Kiirevastaanotto on arkisin auki kello 8-18 ja viikonloppuisin kello 10-16 Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla. Kiirevastaanotto toimii vain ajanvarauksella, joten olethan ensin yhteydessä puhelinpalveluun.


Viimeksi muokattu
03.04.2020