< Ajankohtaista
31.03.2020

Sipoon kunta tukee yrityksiä poikkeusoloissa yhdistämällä työntekijöitä ja yrityksiä

Sipoon kunta tukee yrityksiä poikkeusoloissa yhdistämällä työntekijöitä ja yrityksiä
Sipoon kunta tukee paikallisia yrityksiä koronavirusepidemiaan liittyvissä poikkeusoloissa muun muassa yhdistämällä yrityksiä ja työntekijöitä.

Suomen rajojen sulkeminen ja epidemiatilanne voi aiheuttaa työvoimapulaa etenkin maatalous- ja elintarvikealan yrityksille. Samaan aikaan moni työntekijä ja yrittäjä on jäänyt ilman työtä. Kunta pyrkii yhdistämään näitä yrittäjiä ja työtä tarvitsevia.

Kunta kartoittaa parhaillaan sipoolaisia maatalous- ja elintarvikealan yrityksiä, jotka voivat mahdollisesti kärsiä tulevina kuukausina työvoimapulasta. Maatalousyrityksiä lähestytään kirjeitse ja pyydetään ilmoittautumaan työvoimapooliin, jonka kautta kunta pyrkii yhdistämään työntekijöitä ja työvoimaa kaipaavia yrityksiä.

Pooliin voivat ilmoittautua mukaan myös muiden alojen yritykset, jotka arvioivat tarvitsevansa työvoimaa lähikuukausina. Ilmoittautumisia toivotaan myös halukkailta työntekijöiltä ja esimerkiksi epidemian seurauksena ilman työtä jääneiltä yrittäjiltä.

Sipoo tukee paikallisia yrityksiä myös muutoin poikkeusoloissa. Keuken kriisineuvonta tarjoaa sipoolaisille yrityksille neuvoja ja apua talous-, rahoitus- ja henkilöstökysymyksissä. Neuvontaa tehdään puhelimitse ja verkkoneuvotteluna.

Kunta on myös perustanut yrityksille erillisen kriisi-info verkkosivun, jonne on koottu tietoa yrittäjien ja yritysten selviytymisen tueksi. Sivulle on koottu tiedot esimerkiksi erilaisista rahoituksista, jota sipoolaiset yritykset voivat hakea näin poikkeusoloissa. Pääset sivulle sipoo.fi:ssä tästä linkistä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset mukaan pooliin:

Yritykset:
Yrityskoordinaattori Henna Piilo, henna.piilo@sipoo.fi, puh. 040 480 8529

Työntekijät:
Työllisyyspäällikkö Lassi Puonti, lassi.puonti@sipoo.fi, puh. 040 191 4425


Viimeksi muokattu
31.03.2020