< Ajankohtaista
18.03.2020

Varhaiskasvatuksen tarkempaa ohjeistusta ajalle 18.3-13.4.2020

Varhaiskasvatuksen tarkempaa ohjeistusta ajalle 18.3-13.4.2020
Varhaiskasvatuspaikat ja oikeus varhaiskasvatukseen

Kaikki kunnalliset päiväkodit, varhaiskasvatuksen järjestämät esiopetusyksiköt ja perhepäivähoitopaikat ovat avoinna normaalisti. Jatkossa joudumme todennäköisesti keskittämään toimintaa tiettyihin päiväkoteihin varmistaaksemme varhaiskasvatuksen riittävyyden ja toimivuuden. Siitä ilmoitamme erikseen, kun ajankohta tarkentuu.

Suosittelemme jäämään kotiin

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvoston tavoin Sipoon kunta suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Poissaolojen ilmoittaminen e-portaaliin

Poikkeuksellisissa oloissa on erityisen tärkeää saada tieto lasten poissaoloista, jolloin voimme varata oikean määrän resursseja oikeaan paikkaan. Muistakaa ilmoittaa e-Varhaiskasvatus portaalissa jokainen poissaolopäivä, jolloin lapsenne ei tule varhaiskasvatukseen, sekä mahdollisimman tarkka päivittäinen hoitoaika läsnäolopäiville. Jokainen yksittäinenkin poissaolopäivä auttaa lisäämään resurssien riittävyyttä. Portaalin asetuksia on muutettu poikkeusoloissa siten, että tulevan viikon hoitoajat pystyy ilmoittamaan aina edellisen viikon sunnuntaihin asti.

Asiakasmaksut

Mahdollisuutta asiakasmaksujen hyvitykseen selvitetään. Tulemme noudattamaan toimintatapaa, joka on yleisesti käytössä valtakunnallisesti.

Kiitos jo etukäteen yhteistyöstä lasten parhaaksi!

Lisätietoja:

Varhaiskasvatuspäällikö Mervi Keski-Oja
mervi.keski-oja@sipoo.fi
puh. 050 362 5279

Varhaiskasvatuksen palveluesimies Annette Lagerstam
annette.lagerstam@sipoo.fi
puh. 040 191 6052


Viimeksi muokattu
18.03.2020