< Ajankohtaista
15.03.2020

Sipoon sosiaali- ja terveyspalvelut supistaa kiireetöntä toimintaa, lievät oireet pyydetään sairastamaan kotona

Sipoon sosiaali- ja terveyspalveluissa supistetaan kiireetöntä toimintaa ja varaudutaan koronavirusepidemiaan (COVID-19). Henkilökuntaa vapautetaan kiireellisempiin tehtäviin ja vahvistamaan puhelinpalvelua.

Lievät hengitystieoireet pyydetään sairastamaan kotona, vaikka epäilisi niiden liittyvän koronavirukseen.

-Jos ei ole sairaalahoidon tarvetta tai muuta ehdotonta tarvetta ammattilaisen arviolle, kannattaa hoitaa itseään kotona. Pyydämme, ettei tällöin oteta yhteyttä tarpeettomasti puhelimitsekaan, sanoo johtava lääkäri Anders Mickos.

Jos oireesi ovat vakavia, soita aina ensin! Puhelimessa ammattilainen arvioi tilanteesi ja ohjaa tarvittaviin jatkoselvityksiin.
Arkisin ma-to 8-17, pe 8-16 Sipoon terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001
Muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun puh. 116 117

Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle avataan erillinen vastaanotto omalla sisäänkäynnillään hengitystieoireisille. Vastaanotto toimii vain ajanvarauksella ja se avataan kiirevastaanoton yhteyteen ennen sosiaali- ja terveysaseman pääsisäänkäyntiä, kun tullaan parkkipaikalta.

Kiireettömiä aikoja ei varata

Uusia kiireettömiä aikoja terveyspalveluihin ei enää varata ja myös jo varattuja aikoja saatetaan joutua perumaan tai hoitamaan puhelimitse. Jos aikoja joudutaan perumaan, ollaan ajan varanneisiin asiakkaisiin yhteydessä.

Diabeetikkojen lähiaikojen silmänpohjakuvaukset siirretään myöhemmäksi. Päihde- ja mielenterveyspalveluiden sovitut tapaamiset hoidetaan pääsääntöisesti puhelimitse.

Kiireellisten palveluiden vaatimien henkilöstöresurssien vahvistamiseksi valmistaudutaan siirtämään työntekijät Söderkullan terveysasemalta Nikkilään, jolloin toiminta Söderkullan terveysasemalla jää tauolle. Tämän muutoksen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Myös ikääntyneiden hoitamista kotona aiotaan tehostaa. Tarkoituksena on vähentää tarvetta hakeutua vastaanotoille.

Aikuisneuvolan toiminta jää kokonaan tauolle. Sen henkilöstö siirretään auttamaan terveysaseman puhelinneuvontaa.

Neuvolan toimintaa supistetaan

Myös äitiys- ja lastenneuvolan toimintaa supistetaan koronaviruksen vuoksi ja henkilöstöä siirretään tartuntatautitehtäviin. Neuvolatoiminta keskitetään Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle.

Raskaana olevien ja alle 1-vuotiaiden lasten tarkastukset hoidetaan supistetulla tarkastusrungolla. 1-6-vuotiaiden ikäkausitarkastukset perutaan. Samoin kaikki ryhmätoiminta ja neuvolan walk-in-palvelut on peruttu ainakin huhtikuun loppuun asti. Ehkäisyneuvola toimii supistetusti. Pyydämme asiakkaita tulemaan vain terveenä neuvolaan.

Neuvola on yhteydessä puhelimitse tai tekstiviestitse kaikkiin asiakkaisiin, joiden tarkastukset joudutaan joko perumaan tai siirtämään neuvolatoiminnan keskittämisen vuoksi.

Kouluterveydenhuollossa tarkastuksia perutaan

Myös kouluterveydenhuollon henkilöstöä vapautetaan tartuntatautityöhön. Kouluterveydenhuollon määräaikaiset tarkastukset ja koululääkärivastaanotot perutaan. Terveydenhoitajat ovat tavoitettavissa Wilman kautta.


Viimeksi muokattu
15.03.2020