< Ajankohtaista
18.11.2019

Sipoon uusi asiointiopas tukee kunnan työntekijöitä - kunta haluaa olla entistä saavutettavampi

Sipoon kunta on laatinut asiointioppaan, joka toimii tukena kunnan työntekijöille. Asiointiopas auttaa palveluntarjoajia kuinka toimintaesteisiä henkilöitä kohdataan.

"Hyvän kohtaamisen edellytys on, että kaikkia kohdellaan kunnioitettavasti ja heidän asiansa otetaan tosissaan. Kaikilla on oikeus siihen", sanoo Rita Lönnroth, joka on Sipoon esteettömyystyöryhmän jäsen ja on ollut mukana laatimassa opasta. Opas antaa konkreettisia ehdotuksia siitä, kuinka esimerkiksi kohdata henkilöitä, joilla on aistivamma, muistisairaus tai jotka ovat liikuntarajoitteisia. Asiointioppaan tarkoitus on tehdä kunnalla asioinnista asiakasta kunnioittavaa ja helppoa. Opas tukee myös kunnan työntekijöitä työssään.

Asiointioppaaseen on otettu vaikutteita naapurimaan oppaista. "Ruotsissa on monta hyvää esimerkkiä siitä, miten hyvä asiointiopas laaditaan ja myöhemmin toteutetaan käytännössä. Me haluamme, että Sipoossa asiointi on helppoa ja sujuvaa kaikille, myös toimintaesteisille henkilöille", sanoo Lönnroth.

Sipoon esteettömyysryhmä pyrkii vaikuttamaan esteettömän toimintaympäristön kehittämiseen. Tänä syksynä työryhmä järjesti esteettömyyskävelyn Nikkilässä ja Söderkullassa, joihin osallistui viranhaltijoiden lisäksi henkilöitä, joilla on erilaisia toimintarajoitteita. Kävelyllä arvioitiin ympäristön toimivuutta.

Voit tutustua asiointioppaaseen tästä linkistä (pdf).

Lisätietoja:
Erikoissuunnittelija Rita Lönnroth, rita.lonnroth@sipoo.fi, puh. 050 911 3058

 


Viimeksi muokattu
18.11.2019