< Ajankohtaista
09.10.2019

Vanhan vesilaitoskiinteistön saneeraus etenee Sipoon Jokipuistossa

Vanhan vesilaitoskiinteistön saneeraus etenee Sipoon Jokipuistossa
63 työpäivää on jo takana Vanhassa Vesilaitoksessa Sipoon Jokipuistossa. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ja Sipoon kunta saneeraavat vanhaa vesilaitoskiinteistöä yhteisprojektina entisen Nikkilän sairaalan alueella.

Keudan opiskelijat tekevät työmaalla Vesilaitoksen sisällä parhaillaan esimerkiksi näyttötöitä ja hyödyntävät rakennusta muutoinkin oppimisympäristönä. Käytännön työt rakennuksessa alkoivat maaliskuussa.

Vanhasta Vesilaitoksesta valmistuu aikanaan kokous- ja koulutuskeskus, joka tarjoaa myös kahvilapalveluita. Suunnitelmiin kuuluu myös kesäterassi. Sisälle tavoitellaan rouhean teollista tunnelmaa ja saneerauksessa säästetään rakennuksen historiaa näkyviin. Esimerkiksi osa graffiteista jätetään esille.


Kunnan osalta projektista vastaa käytännössä Toimintakeskus Risteys, joka tarjoaa sipoolaisille nuorille ja aikuisille kuntouttavaa työtoimintaa, työkokeilua, palkkatukityötä sekä oppisopimusopiskelua. Risteys tulee myös hoitamaan kokous- ja koulutuskeskuksen toimintaa sen valmistuttua. Toiminnalla tullaan vastaamaan sekä nuorten että aikuisten pitkäaikaistyöttömien työllistämistarpeeseen.

Lisätiedot:
Toiminnanjohtaja Lassi Puonti, Toimintakeskus Risteys, lassi.puonti@sipoo.fi, puh. 040 1914 425
Viimeksi muokattu
09.10.2019