E-kirjasto


Verkkokirjasto löytyy osoitteesta https://www.helle-kirjastot.fi/


Sipoon kirjaston e-kirjat

 

E-kirjat Sipoon kirjasto

Helle-kirjastojen kotimainen e-kirjakokoelma on osoitteessa www.ellibslibrary.com/porsse

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Ellibs Libraryssa on myös ilmaisia e-kirjoja. Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.ellibslibrary.com/kirjojensuomi käyttäen kirjastokortin numeroa ja PIN-koodia.

Pikaohjeet e-kirjojen lukemiseen tablettitietokoneilla.

  • Kokoelmassa on kirjoja sekä aikuisille että lapsille.
  • E-kirjoja voi lainata kotoa käsin. Kirjat voi ladata mobiililaitteelle tai tietokoneelle. Osaa kirjoista voi lukea myös selaimen avulla tallentamatta.
  • Mobiililaitteisiin on asennettava maksuton lukuohjelma. Kirjaston henkilökunta opastaa mielellään lukuohjelman lataamisessa.
  • Kerrallaan voi olla enintään viisi lainaa ja seitsemän varausta. Huom! PDF-muotoisia kirjoja ei voi varata.
  • Laina-ajat ovat 1 tai 14 vuorokautta. Laina palautuu automaattisesti laina-ajan päätyttyä.
  • Lainoja ei voi uusia. Jos haluat jatkaa kirjan lukemista laina-ajan päätyttyä, pitää kirja lainata uudelleen.
  • Kirjoissa on vaihteleva määrä yhtäaikaisia käyttöoikeuksia.

 

Ruotsalaiset e-kirjat

Itäisen Uudenmaan kirjastojen ruotsalainen e-kirjakokoelma on osoitteessa https://ostnyland.elib.se/

Käyttöohjeet Elibiin (ruotsiksi)

 

E_kirjasto

Kansallisessa eKirjastossa löydät maksuttomia e-kirjoja ja muuta e-aineistoa. Voit myös selata muiden kirjastojen e-kirjatarjontaa.

 

Viittomakielinen kirjasto

Kuurojen Liitto on avannut Viittomakielisen eKirjaston 30.10.2014 Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Kirjaston aineisto koostuu noin 350 viittomakielisestä videosta, joista merkittävä osa on puhuttu tai tekstitetty suomeksi.Lehtipalvelut

ePress on kotimainen elektronisten sanomalehtien palvelu. Lehdet on luettavissa kokonaisuudessan. Sisältää mm. Sipoon Sanomat ja Östnyland. 60 päivän arkisto. Palvelu on käytettävissä vain kirjastossa.

http://www.epress.fi

Lista ePress-lehdistä

PressDisplay-logo

PressDisplay on verkkopalvelu, jossa voi lukea sanomalehtiä sähköisessä muodossa Internetin kautta missä ja milloin vain, tietokoneella, matkapuhelimella tai muulla tarkoitukseen sopivalla laitteella.

PressDisplay- sanomalehtitietokannassa on yli 4000 lehteä 60 kielellä 100:sta maasta.

Sanomalehdet ovat näköislehtiä, ja ne voi lukea heti kun lehti on julkaistu. Myös vanhempia numeroita on saatavilla. Suurin osa lehdistä on luettavissa vähintään kolmen kuukauden ajan. Joitakin lehtijuttuja voi myös tulostaa.

Kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortin numero. Palveluun voi olla samanaikaisesti kirjautuneena kuusi käyttäjää.

Sisäänkirjautuminen:

http://library.pressdisplay.com

 

Musiikkipalvelut

Musiikkipalvelu Naxos

Musiikkipalvelu Naxoksen kautta voit kuunnella musiikkia kirjastossa tai kotona omalla tietokoneella. Palvelu on englanninkielinen ja toimii kirjastokortilla.

Palvelun kautta voit kuunnella pääasiassa klassista musiikkia. Lisäksi Naxos tarjoaa vanhempaa jazzia ja bluesia, maailmanmusiikkia, kansanmusiikkia ja rentoutusmusiikkia. Valittavanasi on yli 970 000 kappaletta ja valikoima kasvaa koko ajan. Study Area -otsikon alta löydät lisäksi tietoa musiikin historiasta ja sanalistan.

Sisäänkirjautuminen

http://borga.naxosmusiclibrary.com

Kirjoita kirjastokorttisi numero vasemmassa ylälaidassa olevaan Enter Passcode -kenttään ja paina Login-painiketta.

Käytön lopettaminen

Kirjaudu ulos palvelusta painamalla vasemmassa ylälaidassa olevaa punaista Log-Out -painiketta.

Uloskirjautuminen on tärkeää, sillä palvelua voi käyttää samanaikaisesti enintään 5 henkilöä. Yksi käyttäjä voi olla sisään kirjautuneena korkeintaan kaksi tuntia kerrallaan. Voit kirjautua sisään useita kertoja päivän aikana.

Jos tarvitset apua palvelun käytössä, kysy lisätietoja kirjastosta.

 

Musiikkikirjastot

Musiikkikirjastot.fi (ent. Musiikkibasaari) on Suomen musiikkikirjastojen yhteinen verkkopalvelu, johon on keskitetty koko maan musiikkikirjastopalvelut.

Musiikkikirjastot.fi ytimenä on Kysy musiikista -palvelu, jonka kautta suomalaiset musiikkikirjastoammattilaiset vastaavat kansalaisten kysymyksiin. Mitä tahansa musiikkiin liittyvää saa kysyä, kaikkeen yritetään vastaus löytää.

Palvelun kautta pääsee kätevästi myös kirjastojen kansallisiin tietokantoihin Musiikkia aiheesta (taidemusiikkisävellysten aihehaku), Hankalat musiikkinimet ja Soitinnimien ohjeluettelo. Kätevät linkit on myös Yleisradion Fono.fi-tietokantaan sekä monien kirjastojen tarjoamaan verkkokuuntelupalveluun Naxos Music Library.

Musiikkibasaarin liittyy myös Kirjastojukeboksi, joka linkittää HelMet-kirjaston uutuusluettelon CD-uutuuksia suoraan Spotify-palvelun kautta kuunneltavaksi. Musiikkikirjaston peruspalvelua ovat myös musiikillisen tiedonhaun toimitetut linkit, luettelot musiikkikirjastoista ja niiden verkkopalveluista sekä kaikki musiikkikirjastoissa kirjoitettavat blogit kätevästi yhdestä paikasta.

 

Tietokannat

Kirjasampo.fi


Kirjasampo.fi
Löydä kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia!


Kirjaston kokoelmissa on lainattavaksi kirjojen lisäksi elokuvia, lehtiä, äänikirjoja, levyjä ja nuotteja. Jos haluamasi aineisto puuttuu Helle-kokoelmista, voit tehdä kaukolainapyynnön tai hankintatoivomuksen.

Kaukolainalomake

Hankintatoivomuslomake


Viimeksi muokattu 25.10.2017

På svenska


Sipoon kirjastojen yhteinen
palvelunumero 09 2353 6003

Helle-verkkokirjastoFacebook

          

#librarysipoo

Instagram #librarysipoo

 

kirjastokaista.fi