< Ajankohtaista
06.08.2018

Näin pääset tutustumaan sydäniskurin käyttöön

Näin pääset tutustumaan sydäniskurin käyttöön
Kunta hankki keväällä useisiin kokoontumistiloihin ja liikuntatiloihin Sipoossa sydäniskureita, eli defibrillaattoreita. Laitteet ovat maallikoiden käyttöön tarkoitettuja, eli kuka tahansa pystyy niitä käyttämään. Sydäniskuri neuvoo käyttäjäänsä suullisesti ja huomiovalojen avulla kohta kohdalta heti, kun laitteeseen painetaan virta päälle. Laitteen käyttö onnistuu myös, vaikka ei ymmärtäisi laitteen puhumaa kieltä.

Jos haluat kuitenkin tutustua tarkemmin sydäniskurin käyttöön, alla olevista linkeistä pääset katsomaan videoita sydäniskurien käytöstä. Videoiden sydäniskureissa on sama toimintaperiaate kuin Sipoon kunnan kiinteistöjen sydäniskureissa.

https://www.youtube.com/watch?v=iI9bxZfIe3U (Sydäniskurin käyttövideo englanniksi. Sama iskurimalli kuin Sipoon kunnalla.)

https://www.youtube.com/watch?v=4SlPgoCTNDY (Sydäniskurin käyttövideo suomeksi. Laite, joita on käytössä useissa liikekiinteistöissä ympäri Suomea.)

https://www.youtube.com/watch?v=UWddljKkpTU (Sydäniskurin käyttövideo suomeksi Uskalla Auttaa -sivustolta. Iskurin malli on vastaava kuin kunnan kiinteistöissä.)

https://svenska.yle.fi/artikel/2016/02/11/frascha-upp-dina-kunskaper-i-forsta-hjalpen (Sydäniskurin käyttövideo ruotsiksi. Sivustolta löytyy iskurin käytön opetuksen lisäksi mm. hätäensiavun alkeet.)

https://rednet.punainenristi.fi/node/26914 (Fredin Elää mä sain -elvytysvideo.)

Ensiaputaidot kuuluvat jokaisen kansalaisen perustaitoihin. Voit päivittää ensiaputaitosi ajan tasalle esimerkiksi Sipoon opiston, SPR:n tai muun vastaavan palvelutuottajan kursseilla.

Voit tarkistaa missä Suomessa on sydäniskureita osoitteesta www.defi.fi.


Viimeksi muokattu
06.08.2018