< Ajankohtaista
31.10.2017

Talman koululle tilatut paviljongit viivästyvät

Talman koululle väistötiloiksi tilattujen paviljonkien valmistuminen viivästyy paviljonkien toimittajasta johtuvista syistä. Paviljonkien toimittaja on ilmoittanut pystyvänsä luovuttamaan paviljongit vasta juuri ennen joulua. Tämä tarkoittaa, että koulu alkaa paviljongeissa koulun joululoman jälkeen.

Alun perin paviljongit piti toimittaa koululle marraskuussa ja koulutoiminnan piti alkaa niissä marras-joulukuun vaihteessa. Viivästymisen takia kunta perii toimittajalta viivästyssakon.

Talman koulun toiminta on järjestetty syyslukukaudella poikkeusjärjestelyin koulurakennuksen sisäilmaongelmien takia. Osa luokista on ollut entisessä Gesterbyn koulussa, osa päiväkoti Tenava-Talman tiloissa ja osa Leppätien koulussa. Poikkeusjärjestelyt jatkuvat, kunnes paviljongit saapuvat. Paviljonkien on tarkoitus toimia koulun väistötiloina, kunnes Talmaan rakennetaan uusi sivistyskeskus.

Paviljonkien tontti valmistuu aikataulussaan. Myös muut suunnittelut ja järjestelyt jatkuvat paviljonkien viivästymisestä huolimatta.

Talman koulussa tehtiin kattavia rakenteiden-, sisäilman ja LVI-tekniikan kuntotutkimuksia talvella 2015−2016. Tutkimuksissa havaittiin sisäilmaa heikentäviä tekijöitä ja suositeltiin korjauksia. Koulua korjattiin vuoden 2016 aikana, mutta korjauksista huolimatta osa oppilaista ja henkilökunnasta on saanut oireita, joiden epäillään johtuvan sisäilmasta.

 


Viimeksi muokattu
31.10.2017
tagit: koulut