Sipoonkorpi

Sipoonkorpi on kansallispuisto ja Suomen metsäisin metsä, joka tarjoaa korpien hämyä, mainioita sieni- ja marjamaastoja, somasti virtaavia jokia sekä lintujen laulua 24 kilometrin päässä Helsingin keskustasta.

Sipoonkorven reunamilla on kauniita kyliä polveilevien perinnemaisemien keskellä. Hiihdä, patikoi, pyöräile, kiipeile, etsi geokätköjä ja ennen kaikkea rentoudu korpimetsässä.

Kuva: Suvi Suovaara

Reitit

Sipoonkorpi sopii kaikenikäisille ympäri vuoden. Lyhimmän reitin tarjoaa Byabäckenin luontopolku, 1,4 km, joka kulkee läpi Byabäckenin rehevien metsien ja myös laitumien vieritse. Tosiretkeilijälle riittää vaellettavaa vaikka useammaksi päiväksi.

Saapuminen

Sipoonkorpeen on helppo saapua kaikista ilmansuunnista. Omalla autolla saapuville löytyy useita pysäköintialueita, mutta Suomen metsäisimpään metsään pääset näppärästi myös polkupyörällä. Kesäkaudella 2023 retkeilijöitä palvelee viikonloppuisin myös Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi.

 

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi vie jälleen Sipoonkorven kansallispuistoon

Sipoonkorven kansallispuistoon pääsee tulevanakin kesänä vaivattomasti ja ekologisesti Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussin kyydissä. Bussi kulkee kesäviikonloppuisin 13.5.-1.10.2023 välisenä aikana ja pysähtyy tänä vuonna edellisvuosia useammalla pysäkillä.

Tervetuloa nauttimaan Sipoonkorven rauhasta kestävästi Hop-On Hop-Off kyydillä!

Tutustu reittiin ja aikatauluun

Palvelut

Herkkuruokaa upeassa maaseutumaisemassa, metsäpolkujen tutkimista pyörän selässä ja savusaunaelämyksiä Sipoonjoen rannalla. Sipoonkorven ainutlaatuinen palveluvalikoima odottaa juuri sinua!

Korvenportti – uusi sisääntuloportti Sipoonkorpeen

Sipoonkorven reunalle Hindsbyn kylään kehitetään uutta sisääntuloporttia, jonka palvelut mahdollistavat sinulle unohtumattomia luontoelämyksiä ja arjesta irrottautumista niin päiväretkille kuin myös pidempään viipymään.