Sipoonkorpi

Sipoonkorpi on kansallispuisto ja Suomen metsäisin metsä, joka tarjoaa korpien hämyä, mainioita sieni- ja marjamaastoja, somasti virtaavia jokia sekä lintujen laulua 24 kilometriä Helsingin keskustasta.

Sipoonkorven reunamilla on kauniita kyliä polveilevien perinnemaisemien keskellä. Hiihdä, patikoi, pyöräile, kiipeile, etsi geokätköjä ja ennen kaikkea rentoudu korpimetsässä.

Reitit ja saapuminen

Sipoonkorpi sopii kaikenikäisille ympäri vuoden. Lyhyen reitin tarjoaa Ponun Perinnepostia-luontopolku, 1,4 km, joka kulkee läpi Byabäckenin rehevien metsien ja myös laitumien vieritse. Tosiretkeilijälle riittää vaellettavaa vaikka useammaksi päiväksi.

Sipoonkorpeen on helppo saapua autolla tai julkisella liikenteellä. Pysäköintialueita on esimerkiksi Sipoossa Länsitien varressa Källängen (Länsitie 152, Sipoo) ja Byabäcken (Länsitie 237, Sipoo). Ponun Perinnepostia -luontopolulle pääsee suoraan Byabäckenin jokilaakson pysäköintipaikalta.

Korvenportti – uusi sisääntuloportti Sipoonkorpeen

Sipoonkorven reunalle Hindsbyn kylään on alettu kehittämään uutta sisääntuloporttia, jonka palvelut mahdollistavat sinulle unohtumattomia luontoelämyksiä ja arjesta irrottautumista niin päiväretkille kuin myös pidempään viipymään.

 

Päiväretki Kalkinpolttajanpolulle

Tutustu tästä linkistä blogitekstiin ”Päivä Sipoonkorvessa” ja poimi valmis retkisuunnitelma Eteläisen Sipoonkorven Kalkinpolttajanpolulle.

Mobiilireitti Nomadi

Opastetun reitin Sipoonkorpeen voi nyt ladata omaan kännykkään ilmaiseksi. Citynomadin mobiilisovellus näyttää käyttäjän sijainnin reitillä ja kertoo kohteista reitin varrella.

Löydät reitin Citynomadin Nomadi-mobiilisovelluksesta nimellä Hindsbyn kierros. Opastustekstit ovat saatavilla sovelluksessa suomeksi ja ruotsiksi.

Reitin pohjoinen lenkki opastaa kulkijaa Länsitieltä aina Hindsbyn kylätalolle. Reitti kulkee osittain Metsähallituksen merkitsemiä polkuja pitkin. Tämän osuuden pituus on noin 8 kilometriä, mutta reitistä voi kulkea myös vain osan. Toinen lenkki suuntautuu Hindsbyn kylätalolta etelään metsätietä pitkin. Se yhtyy Fiskträskin lähellä Metsähallituksen ympyräreittiin ja palaa sieltä takaisin. Tämän eteläisen osuuden yhteispituus on noin 10 kilometriä.

Sovelluksen reitin tarjoaa Sipoon kunta. Reitin on laatinut luontokuvaaja ja retkiopas Kai Hypén.

Ilmainen Nomadi-mobiilisovellus toimii myös offline-käytössä, eli et tarvitse mobiilidataa, jos olet ladannut etukäteen kartan ja reitin mobiililaitteesi muistiin. Nomadi-mobiilisovellus on saatavilla sovelluskaupassasi olitpa Android-, iOS- tai Windows 8 Phone -käyttäjä. Voit myös selata reittiä tietokoneen verkkoselaimella osoitteessa citynomadi.com.

Opastetut retket

Sipoonkorpeen voi tutustua myös opastetuilla retkillä. Tarjolla on esimerkiksi kesäretkiä, sieniretkiä, mustikkaretkiä, linturetkiä ja maastopyöräilyä sekä maastoruokailua. Opastetuista retkistä lisää täällä https://visitsipoonkorpi.johku.com/ tai https://www.sipoonature.com/

Voit myös yhdistää Sipoonkorven retken ja tutustumisen Porvoon vanhaan kaupunkiin opastetulla retkellä. Varaa itsellesi retki Cozy Nosey Toursilla, joka vie sinut Helsingistä Sipoonkorven kansallispuiston kautta historialliseen ja pittoreskiin Vanhaan Porvooseen, jonka jälkeen on mahdollisuus saunaan ja uimiseen raikkaassa järvessä päivän päätteeksi. http://cozynoseytours.com