Sipoonkorpi

Sipoonkorpi on kansallispuisto ja Suomen metsäisin metsä, joka tarjoaa korpien hämyä, mainioita sieni- ja marjamaastoja, somasti virtaavia jokia sekä lintujen laulua 24 kilometrin päässä Helsingin keskustasta.

Sipoonkorven reunamilla on kauniita kyliä polveilevien perinnemaisemien keskellä. Hiihdä, patikoi, pyöräile, kiipeile, etsi geokätköjä ja ennen kaikkea rentoudu korpimetsässä.

Reitit

Sipoonkorpi sopii kaikenikäisille ympäri vuoden. Lyhimmän reitin tarjoaa Byabäckenin luontopolku, 1,4 km, joka kulkee läpi Byabäckenin rehevien metsien ja myös laitumien vieritse. Tosiretkeilijälle riittää vaellettavaa vaikka useammaksi päiväksi.

Saapuminen

Sipoonkorpeen on helppo saapua kaikista ilmansuunnista. Omalla autolla saapuville löytyy useita pysäköintialueita, mutta Suomen metsäisimpään metsään pääset näppärästi myös polkupyörällä. Kesäkaudella 2022 retkeilijöitä palveli viikonloppuisin myös Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi.

 

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussin liikennöinti vuoden 2022 osalta on päättynyt

Bussi kuljetti retkeilijöitä Sipoonkorven kansallispuistoon lauantaisin ja sunnuntaisin toukokuusta syyskuun loppuun. Palvelu toteutettiin yhteistyössä Taksikuljetus Oy:n kanssa. Kiitos kaikille matkustajille!

Jatkoa vuodelle 2023 suunnitellaan parhaillaan.

Tutustu reittiin ja aikatauluun

Palvelut

Herkkuruokaa upeassa maaseutumaisemassa, metsäpolkujen tutkimista pyörän selässä ja savusaunaelämyksiä Sipoonjoen rannalla. Sipoonkorven ainutlaatuinen palveluvalikoima odottaa juuri sinua!

Korvenportti – uusi sisääntuloportti Sipoonkorpeen

Sipoonkorven reunalle Hindsbyn kylään kehitetään uutta sisääntuloporttia, jonka palvelut mahdollistavat sinulle unohtumattomia luontoelämyksiä ja arjesta irrottautumista niin päiväretkille kuin myös pidempään viipymään.