Puu-Talman perinnekylän omakotitontit Sipoossa tulevat haettavaksi

Puu-Talma on uusi omaleimainen asuinalue Sipoossa Talman kehittyvän taajaman kyljessä. Alueelle on tulossa noin 20 omakotitalotonttia, jotka myydään ainoastaan perinnerakentamishankkeisiin.

Tonteille voi siis joko siirtää vanhoja hirsirakenteisia asuin- ja sivurakennuksia tai rakentaa uusia puurakenteisia rakennuksia perinteisin menetelmin ja esikuvin. Puu-Talma on Sipoon kunnan ja Talonpoikaiskulttuurisäätiön yhteistyöhanke.

Monipuoliset palvelut lähellä

Perinnekylän lähipalvelut ovat Talman taajamassa, noin 2 kilometriä perinnekylästä. Varhaiskasvatuspalveluita tarjoaa yksityinen luontopäiväkoti Norlandia Talma, ja perusopetusta antaa suomeksi Talman koulu.

Puu-Talman tulevilla asukkailla on monipuoliset mahdollisuudet nauttia lähiluonnosta ja virkistäytyä harrastuksissa. Talman koulun liikuntasali on varattavissa kuntalaisten ja yhdistysten käyttöön. Koulun piha-alue tarjoaa myös muun muassa koripallokentän, juoksuradat ja ulkokuntoilupisteen. Kesällä voi virkistäytyä uiden Talman hiekkakuopalla, golfaten Golf-Talmassa, kiipeillen seikkailupuistossa tai pyöräillen Talma Bike Parkin radoilla. Talvella voi kiitää hiihtokeskus Talma-Skin rinteillä. Lähellä on myös useampi hevostalli ja ratsastuskoulu.

Lähimmät ruokakaupat ja monet muut kaupalliset palvelut sijaitsevat Keravan Ahjossa sekä Sipoon Nikkilässä. Liikenneyhteydet pääkaupunkiseudulle ovat hyvät. Lahdenväylälle pääsee autolla hetkessä, HSL:n bussiliikenne palvelee Talmassa ja Keravalta voi siirtyä lähijunien kyytiin.

Oman tontin kokoon voi vielä vaikuttaa

Puu-Talman tonttien pinta-ala vaihtelee noin 1000–2000 maa-m2 välillä. Tontteja voi hakea varattavaksi huhti-heinäkuun 2022 aikana. Alueen asemakaava on tällä hetkellä luonnosvaiheessa, mikä mahdollistaa yksittäisten hankkeiden huomioimisen ja mahdollistamisen kaavassa vielä tontin varaamisen jälkeen.

Tontit myydään hakemusten perusteella kiinteään hintaan 80 €/maa-m2. Niistä veloitetaan myös lohkomiskustannukset 1 090 euroa per tontti. Lisäksi tonteista peritään heti varauspäätöksen jälkeen varausmaksu, jonka suuruus on 5 prosenttia tontin kauppahinnasta. Varausmaksu hyvitetään myöhemmin kauppahinnasta.

Jos varauspäätös ei saa lainvoimaa tai alueen asemakaavaa ei hyväksytä 31.12.2022 mennessä, varausmaksu palautetaan tontin varaajalle. Rakentamisen arvioidaan pääsevän alkamaan aikaisintaan vuonna 2023.

Tonttihakemuksen voi jättää 4.4. alkaen osoitteessa www.sipoo.fi/puutalma. Sivuilta saat myös lisätietoa hankkeesta.

Omakotitalotontteja myynnissä myös Pohjanniityssä ja Taasjärvellä

Sipoon kunnalla on tulossa huhtikuussa myyntiin omakotitontteja myös Pohjanniityn ja Taasjärvi IV:n alueilla.

Pohjanniitty sijaitsee Nikkilässä, suositulla ja kehittyvällä Nikkilän kartanon alueella hyvien ulkoilumaastojen lähettyvillä. Alueelle on kaavoitettu 28 omakotitonttia, jotka myydään tonttiarvonnoilla kolmessa erässä vuosien 2022 – 2023 aikana. Ensimmäiseen tonttiarvontaan voi osallistua 4.4. – 29.4.2022. Voit lukea lisää Pohjanniityn tonteista tästä linkistä.

Taasjärvi IV (T9) on osa Taasjärven aluetta, joka sijaitsee Etelä-Sipoossa Söderkullassa. Alueelle on kaavoitettu 51 omakotitonttia, jotka myydään tarjouskilpailuilla vuosien 2022 – 2023 aikana. Ensimmäiset tontit tulevat myyntiin 4.4. – 8.5.2022 järjestettävällä tarjouskilpailulla. Voit lukea lisää Taasjärvi IV:n tonteista tästä linkistä.

Linkit:

www.sipoo.fi/puutalma
Lisää tietoa Puu-Talman asemakaavoituksesta sipoo.fi:ssä
Sipoon tontinluovutusperiaatteet
Talonpoikaiskulttuurisäätiön verkkosivut
Sipoon myytävät omakotitalotontit

 

Viimeksi muokattu 28.03.2022