Kulttuuri ja taide

Sipoossa on asuttu jo kivikaudelta lähtien ja pysyvää asutusta on ollut ainakin 800-luvulta lähtien. 2020-luvun Sipoo on vireä kulttuuripitäjä, joka on ylpeä juuristaan, mutta alati kehittyvä. Jalat tiiviisti perinteissä ja katse rohkeasti tulevaisuudessa.

Nikkilän mielisairaalan maisema

Helsingin suuri mielisairaala Sipoossa oli paikka, jonne siirrettiin kaikkein vaikeimmat ja sairaimmat potilaat. Moni eli vuosia sairaalassa, osa elämänsä loppuun saakka. Sairaalatoiminta loppui vuonna 1999, mutta kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla sairaalanmäellä voi kävellä yhä vanhojen jugendrakennusten lomassa reiteillä, joita tuhannet ja tuhannet potilaat ovat tallanneet.

Tutustu Nikkilän mielisairaalan ympäristöön

Kulttuurikävelyt 2022

Kesän 2022 aikana Sipoossa järjestetään yhteensä 5 kulttuurikävelyä, joiden aikana pääset tutustumaan kunnan mielenkiintoiseen historialliseen perintöön. Osa kävelykierroksista on suomeksi ja osa ruotsiksi. Kävelyitä järjestetään sekä Nikkilän että Söderkullan keskusta-alueiden tuntumassa.

Katso kulttuurikävelyt tästä

Sipoon kirkot

Sipoo on poikkeuksellinen kunta siinä mielessä, että Nikkilän keskustan kupeessa sijaitsee peräti kaksi upeaa kirkkoa.

Tutustu Nikkilän kirkkoihin tästä

Taide- ja kulttuurinähtävyydet

Sipoo on merkittävä taidepitäjä, jossa majaansa ovat pitäneet monet eturivin taiteilijat. Kunnan alueella toimii useampi taidegalleria ja lisäksi Nikkilän keskusta-alueella on useita näkemisen arvoisia ulkoilmataideteoksia, kuten oheisessa kuvassa näkyvä, taiteilja Stefan Lindforsin Nikkilän Jokilaaksosta löytyvä teos Spiritus Lux.

Tutustu kulttuuri- ja taidenähtävyyksiin