Topeliussali

Peruskorjattu ja laadukas Topeliussali on ensisijaisesti konserttien, tapahtumien, teatteri- ja tanssiesitysten järjestämiseen soveltuva kulttuuritalo kaikenikäisille alueen asukkaille. Sali toimii kuukausittain  elokuvateatterina ja on paikka, jonne tullaan kokemaan ja nauttimaan tapahtumista yhdessä. Rakennuksen ohjelmiston pääpaino on musiikki-, elokuva-, tanssi- ja teatteriesityksissä sekä erilaisissa koulutuksissa.

Topeliussali on monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa tarjoava tapahtumasali Sipoon Nikkilässä. Tilaa voi vuokrata erilaisiin kulttuuri- ja koulutustilaisuuksiin. Sali sopii parhaiten musiikki-, teatteri ja elokuvaesitysten järjestämiseen.

Konserttisalissa on yhteensä 233 paikkaa, joista 3 on pyörätuolipaikkaa. Topeliussali on varustettu uusimmalla AV-tekniikalla, johon kuuluu elokuvaprojektori, videotykki ja laadukkaat ääni- ja valolaitteet.

Esiintymislavan yhteydessä on green-room tila valmistautumista ja taukoja varten. Esiintyjien käytössä on myös pukuhuoneet peseytymistiloineen.

Samassa rakennuksessa toimii Sipoon Pääkirjasto ja Info-asiakaspalvelupiste. Salissa voidaan järjestää sekä avoimia että suljettuja tilaisuuksia.

Kuva: Guilty Productions

Käyntiosoite

Pohjoinen Koulutie 2, 04130 Sipoo

 

Hinnasto, kyselyt ja varaukset

Ronja Happonen

ronja.happonen@sipoo.fi

puh: +358401532323

 

 

Kulttuuritapahtumat

Kulttuurisuunnittelija: Katja Sågbom

katja.sagbom@sipoo.fi

puh: +358503959874

Kulttuurituottaja: Pi Viana

pi.viana@sipoo.fi

puh: +358401929913

 

Salin vuokraaminen

Toimi näin

Yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat vuokrata Topeliussalia  Timmi-ohjelman kautta. Teethän varauksen Timmiin viimeistään 14 vrk ennen suunniteltua tapahtumaa. Mikäli haluat lisätietoja tai et pääse kirjautumaan Timmiin voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ronja.happonen@sipoo.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-15 numeroon +358401532323

Kun varaat Topeliussalia muista varata tapahtumallesi riittävästi aikaa valmisteluun ja purkuun. Kirjoita varaukseen tapahtuman nimi ja ajankohta, esim. Kevätkonsertti 1.4. klo 14-15.

Salivuokraa ei peritä valmisteluihin ja siivoukseen menevästä ajasta.

Katso varauskalenteri tästä.

Timmi/ Käyttöoikeussopimus

Timmi/ Ohjeet

Tilamestarit

Jari Hakkarainen

jari.hakkarainen@sipoo.fi

+358504318183

 

Pertti Lindh

pertti.lindh@sipoo.fi

+358505956070

 

Salin tekniset tiedot

Vuonna 1984 valmistunut sali on Arkkitehtitoimisto Perko & Rautamäki Ky:n suunnittelema. Hyötypinta-ala: 534 m2, maksimikorkeus: 10 m, näyttämö: 80 m2 (leveys 10m, syvyys 8 m ja n. 6 m kattoon). Istumapaikat: 161 permanto, 54 parveke. Lisäksi permannolla on kolme pyörätuolipaikkaa ja 15 irtopaikkaa.

Salista löytyy muun muassa äänentoistoa, projektori, Steinway-flyygeli, pukuhuoneita näyttämön takana, aula ja naulakko sekä kahvila.

Hinnasto ja vuokrausehdot

Topeliussali on kulttuurisali, johon mahtuu 230 henkeä.

  1. Vuokra on 100 €/ tunti. Vuokraan sisältyy tilamestaripalvelut (esim. avaaminen, sulkeminen, opastaminen ja salin perustekniikan hallinta ja käyttö).Vuokra peritään ainoastaan salin aktiiviajasta, esim. 1,5h konsertista veloitetaan 150€.
  2. Toistuvasta tapahtumasta, useampana peräkkäisenä päivänä, peritään seuraavilta vuorokausilta 50 % normaalivuokrasta. Salia voi varata enintään viikoksi.
  3. Hyväntekeväisyystapahtumista peritään 50% normaalivuokrasta.                                                                   
  4. Flyygelin viritys maksaa vuokraajalle 100 €.
  5. Erilliset harjoitusajat tai salissa tapahtuva nauhoitus tulee sopia erikseen tilamestarin kanssa.

 

TOPELIUSSALIN VUOKRAUSEHDOT

1. Varaukset ja peruutukset

Varaukset eivät muodostu suoraan kalenteriin, vaan kunnan henkilökunta hyväksyy kaikki varaukset, joten yst. huomioi viive varausta tehdessä. Varaukset laskutetaan aina jälkikäteen. Peruutukset tulee tehdä 14 vrk:ta ennen varauksen alkua, joko puhelimitse tai sähköpostitse. Perumatta jätetyt ja käyttämättömät varaukset laskutetaan asiakkaalta. Sisäisten asiakkaiden osalta peruutukset tulee tehdä viim. 5 vrk:ta ennen ko. ajankohtaa.

 

2. Vuokralaisen vastuu

Vuokralainen on velvollinen suojelemaan vuokraamiaan tiloja ja kalusteita vahingoilta. Vuokralainen vastaa kaikista mahdollisista vahingoista, jotka vuokralainen tai tämän henkilöstö, esiintyjät tai yleisö aiheuttavat Topeliussalin kiinteälle tai irtaimelle omaisuudelle. Vuokralainen vastaa itse kaikista tilaisuuteen tuomistaan kalusteista ja laitteista. Vuokralainen sitoutuu noudattamaan henkilöstön antamia ohjeita koskien konserttisalia, sen laitteita ja kalusteita. Vuokralainen ei saa toiminnallaan häiritä rakennuksen muita toimintoja tai ympäristöä. Vuokralaisen on aina nimettävä tilaisuuden järjestelyistä vastaava vastuuhenkilö. Kyseisen henkilön tulee olla paikalla koko tilaisuuden ajan.

 

3. Viranomaisluvat

Vuokralainen on velvollinen omalla kustannuksella hankkimaan tilaisuuden järjestämiseen tarvittavat mahdolliset viranomaisten luvat. Lavasteet ja tehosteet, joissa käytetään avotulta tai pyrotekniikkaa, ovat kiellettyjä ilman vuokranantajan kirjallista lupaa. Vuokralainen vastaa kaikista Topeliussalissa esitettävien teoksien tekijänoikeudellisista sopimuksista.

 

4. Tilapäiset rakenteet ja lavasteet

Tilapäisistä rakenteista tulee mainita varauksen yhteydessä tehtävässä selvityksessä.

 

5. Lipunmyynti ja ilmoittelu

Vuokralainen vastaa itse mahdollisten lippujen myynnistä sopimuksen tarkoittamaan tilaisuuteen. Tilaisuutta koskevissa ilmoituksissa vuokralaisen tulee käyttää salista nimeä Topeliussali.

 

6. Vapaapaikat

Vuokralainen sitoutuu luovuttamaan vuokranantajalle tilaisuuteen neljä paikkaa.

 

7. Varausvahvistuksen siirto

Vuokralaisella ei ole oikeutta siirtää varausvahvistusta kolmannelle osapuolelle ilman vuokranantajan suostumusta. Vuokralainen ei voi myöskään luovuttaa konserttisalia tai muita varauksessa mainittuja tiloja kolmannelle osapuolelle tai sellaisille henkilöille, jotka eivät kuulu vuokralaisen vastuualueeseen. Kaikki varausta koskevat muutokset on tehtävä kirjallisesti.

 

8. Vuokranantajan oikeus

Vuokranantaja pidättää oikeuden arvioida järjestettävän tilaisuuden ohjelman soveltuvuutta sekä tilan että kyseisen ajankohdan kannalta. Tällöin huomioidaan mm. talossa järjestettävät muut tilaisuudet/ tapahtumat, henkilöstötarpeet, mahdolliset pyhäpäivät sekä avoimien ja suljettujen tilaisuuksien määrä/suhde.

Kulttuuripalveluiden tuottama ohjelmisto

Sipoon Kulttuuripalveluiden ohjelmisto 2024

26.1 klo 19:00, Jake and Rambling Blade & Guy Enqvist: Americana All night!

14.2 klo 18:00 Mikael Konttinen & Annika Eklund: Ystävänpäiväkonsertti

23.3 klo 17:00 Stand up Show: Heli & Krisse ja Anders Helenius

13.4 klo 18:00 Maagikkoshow: Malin Nilsson (SVE)

12.5 klo 15:00 Mikko Sarvanne Garden