Sipoonkorven uusi pysäköintialue Korvenportissa valmistuu lokakuussa

Korvenportin uudella pysäköintialueella on paikkoja 50 autolle ja kahdelle linja-autolle. Pysäköintialueelta tulee lähtemään avajaisiin mennessä opastein merkitty uusi polku, joka vie suoraan läheiselle Fiskträskin järvelle Sipoonkorpeen.

Uusi pysäköintialue sijaitsee Knutersintien varrella Ravintola Tilan läheisyydessä, jonne Sipoon kunta ja Metsähallitus kehittävät yhteistyössä erilaisten palveluntarjoajien kanssa myös uutta sisääntuloporttia Sipoonkorpeen. Metsähallituksen ja Sipoon kunnan yhdessä rakennuttama pysäköintialue on yksi ensimmäisistä askelista Korvenportin kehittämisessä.

-Entistä paremmat pysäköintimahdollisuudet ovat edellytys uuden sisääntuloportin kehittämiselle. Ne helpottavat retkeilijöiden pääsyä nauttimaan Sipoonkorven luontoelämyksistä. Pysäköintipaikoista on myös ollut ruuhkaisimpina aikoina pulaa tätä ennen, Sipoon elinkeinopäällikkö Elina Duréault sanoo.

Korvenportin pysäköintialueen avajaiset 9.10. klo 12.30-15

Sipoonkorven uuden pysäköintialueen avajaisia juhlitaan Korvenportissa lauantaina 9. lokakuuta kello 12.30-15.00. Avajaiset ovat avoimet yleisölle ja luvassa on muun muassa Metsämieli-rastirata, metsäjumppaa sekä tuote-esittelyjä. Paikan päällä voi myös nähdä Sipoon oman maskotin Sibbe-suden. Tervetuloa juhlimaan avajaisia osoitteeseen Knutersintie 256!

Samalla juhlitaan myös Sipoonkorven kansallispuistoa ja puiston 10-vuotispäivää. Korvenportin avajaisten lisäksi Metsähallitus, Vantaan kaupunki ja Sipoon kunta kutsuvat retkeilijät ja ulkoilijat Vantaan hyvinvointiviikon Portti luontoon – retkeilytapahtumaan Kuusijärvelle, jossa pääsee myös juhlistamaan Sipoonkorven merkkipäivää 9.10 klo 11-15.

Juhlapäivän kunniaksi Sipoonkorpeen pääsee maksutta Hop-on Hop-off -bussilla. Bussilinjan kyytiin voit hypätä 9.10. maksutta miltä tahansa bussin pysäkiltä. Aikataulut ja bussin reitin voit tarkistaa visitsipoo-verkkosivuilta tästä linkistä.

Linkit:

Korvenportin avajaistapahtuma Sipoon tapahtumakalenterissa
Portti luontoon retkeilytapahtuma Vantaan tapahtumakalenterissa
Lisää tietoa Korvenportista sipoo.fi:ssä
Sipoonkorpi Hop-on Hop-off-bussilinjan sivut, aikataulut ja reitit sipoo.fi:ssä

 

Viimeksi muokattu 21.09.2021