Koronarajoituksia jatketaan Sipoossa

Sisäliikuntatilat pysyvät kiinni aikuisilta

Kunnan sisäliikuntatilojen sulkemista aikuisten harrastustoiminnalta jatketaan 24.1.2022 saakka. Tänä aikana aikuisia liikkujia palvelevat kunnan ulkoliikuntapaikat, joista saa lisätietoa tästä linkistä. Lisäksi liikuntasalit ovat varattavissa yksityiseen perhekäyttöön ja Monitoimihallin kuntosali on varattavissa yksityiskäyttöön niille aikuisille, joilla on kuntosalikortti. Lasten ja nuorten (2003 syntyneiden ja sitä nuorempien) ohjattu harrastustoiminta voi jatkua myös sisäliikuntatiloissa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut määräystään seuraavien tilojen sulkemisesta 24.1.2022 saakka muulta kuin vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjatulta toiminnalta:

  • sisäliikuntatilat (mukaan lukien kuntosalit)
  • yleiset saunat, kylpylät, uimahallit
  • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Liikuntaryhmien ja Sipoon opiston kevätlukukauden aloitus siirtyy

Aikuisten liikuntaryhmien ja Sipoon opiston kevätlukukauden aloitus siirtyy tällä tietoa helmikuun alkuun.

Opisto on suoraan yhteydessä kurssien uusista aikatauluista opiskelijoihin. Myös liikuntapalvelut on yhteydessä liikuntaryhmiin ilmoittautuneisiin suoraan aikatauluista.

Opiston työllisyys- ja maahanmuuttajakoulutuksia voidaan kuitenkin poikkeuksellisesti järjestää lähiopetuksena jo nyt.

Etätyösuositusta jatketaan, yleisötilaisuudet sisällä yhä kielletty

Aluehallintovirasto on myös jatkanut sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien kieltoa 31.1.2022 saakka. Kaikki Sipoon kunnan sisätiloissa järjestämät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset perutaan tuohon ajankohtaan asti. Myös yksityistilaisuuksia suositellaan edelleen välttämään ja tapaamiset suositellaan rajaamaan lähipiiriin.

Sipoon kunta on päättänyt myös jatkaa etätyösuositusta tammikuun loppuun saakka. Työnantajia suositellaan järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista.

Kouluissa lukukausi alkaa lähiopetuksessa maanantaina

Kevätlukukausi alkaa perusopetuksessa sekä toisella asteella lähiopetuksessa maanantaina. Käytössä on useita terveysturvallisuustoimia ja -käytäntöjä.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan oppilaille 3. vuosiluokalta alkaen. Niissä opetusryhmissä, joissa on myös alempien vuosiluokkien oppilaita, koskee suositus koko opetusryhmää. Koulukuljetuksissa edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä kaikenikäisiltä oppilailta.

Opetusryhmien sekoittumien sallitaan vain niissä tilanteissa, joissa se on opetussuunnitelman toteuttamisen kannalta välttämätöntä, kuten perusopetuksen yläluokkien valinnaisaineissa ja alaluokilla valinnaisissa kielissä ja katsomusaineissa. Ruoka-aikoja porrastetaan väljästi mahdollisuuksien mukaan. Huoltajat eivät saa noutaa lapsia koulujen sisätiloista. Henkilöstön kokoukset pidetään etäyhteyksillä.

Sairaana tai altistuneena lapsen tulee jäädä kotiin koulusta. Vaikka positiivinen testitulos perustuisi kotitestiin, toivomme, että lapsi jää pois koulusta. Iltapäivätoiminnasta voi saada maksuhyvityksen korona-altistuksen tai tartunnan vuoksi poissaolosta huoltajien oman ilmoituksen perusteella. Maksuhyvitystä varten ei tarvita virallista karanteeni- tai eristysmääräystä. Tarkempaa tietoa maksukäytänteistä ja -hyvityksistä on kunnan verkkopalvelussa aamu- ja iltapäivätoiminnan sivuilla.  Lapsi voi saada myös koulutehtäviä Wilman kautta ja voi osallistua ainakin osaksi etäyhteyden kautta oppitunneille. Sen sijaan koululounasta ei valitettavasti tässä vaiheessa voida tarjota omaehtoisesti karanteeniin jääville.

Linkit:

Aluehallintoviraston tiedote 7.1.2022: Uudenmaan liikunta- ja virkistystilojen sulku jatkuu 24.1. asti
Sipoon koronaviruksen teemasivut
Sipoon ohjeet koronatestauksesta ja testiin hakeutumisesta eri tilanteissa
Sipoon ohjeet koronavirukseen sairastuneelle

 

Viimeksi muokattu 07.01.2022