Julkinen taide

Taideteos nostaa alueen arvoa ja luo viihtyisyyttä

Visuaalisesti laadukkaat ympäristöt ja kiinnostavat rakennukset lisäävät kunnan vetovoimaa. Laajasti toteutettuna taideteokset muuttavat koko kunnan ilmettä ja vaikuttavat suotuisasti sen maineeseen sekä matkailuun.

Taide luo ympäristöönsä hyvää oloa ja viihtyvyyttä. Rakennuksiin, niiden pihoille, puistoihin, aukioille ja muihin julkisiin tiloihin sijoitetut taideteokset antavat ihmisille päivittäin taide-elämyksiä. Asiantuntemuksella valitut taideteokset tekevät rakennuksista ainutlaatuisia ja erilaisia sekä lisäävät niiden taloudellista arvoa.

Taideteosten käyttäminen lisää myös taiteilijoiden työllistymistä ja vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen elinvoimaisuutta.

Taideteos voi olla kuva, valokuva, ääniteos, veistos, istutuksia tai vaikkapa vesielementti. Se voi olla yksittäinen työ, mutta myös kiinteä osa rakennusta, jonkun tilan värisuunnitelma, betonin uusi käsittelytapa, taideteokseksi suunniteltu pintakäsittely, materiaalina vaikkapa puu, keraamiset laatat, muovi, metalli. Rakennuksen yksityiskohdat voivat myös olla taideteoksia.

Taideteosten tarkoituksena on kartoittaa pääasiallisesti tämän ajan taidetta, sekä tukea tällä hetkellä eläviä ja ammattiaan harjoittavia kuvataiteilijoita.

Nikkilän julkiset taideteokset

Sipoon Nikkilästä löytyy useita julkisia taideteoksia, jotka ovat maksutta kaikkien nähtävillä. Taideteokset ovat tarkoitettu kaikille ja ne ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Toimi näin

Tutustu teoksiin ennakkoon Sipoon verkkopalvelussa, hyppää bussiin tai autoon ja tule kokemaan taidetta paikan päälle.

Taideteos Spiritus Lux. Teoksessa vaunu ja siipi.