Pilvijärven luonnonsuojelualueen vieressä sijaitsee helteisinä kesäpäivinä suosittu Pilvijärven uimaranta, jossa voit pulahtaa ihanasti vilvoittavaan veteen. Kuntopolku pitkospuineen kiertää ympäri koko Pilvijärven, jonka kiertää reilussa tunnissa. Pysähdy matkalla nauttimaan eväitä korkealle kalliolle ja nauti järvimaisemasta.

Pilvijärvellä on mahdollista myös uittaa koiria järven etelärannalla. Möträskintien varressa (Möträskintie 68) on 20 auton parkkipaikka, josta on lyhyt kävelymatka Pilvijärven eteläpäähän.

Pysäköinti ja uimaranta (EU-ranta): Pilvijärventie 70

Pysäköinti Pilvijärvellä on kesäisin maksullista.

  • WC
  • Kesäisin kioski avoinna säävarauksella

Uimaveden laatu

Uimaveden laadun valvonnasta vastaa Porvoon ympäristöterveys, jonka nettisivuilta löytyy kaikkien Sipoon julkisten uimarantojen veden laatutiedot. Voit hakea tuoreimman Excel-tiedoston Porvoon ympäristöterveyden sivuilta alla olevan linkin takaa:
Veden laadun valvonta yleisillä uimarannoilla ja talviuintipaikoilla – Porvoo

Talvisin

Huomaathan, että pysäköintialueella ja sinne vievällä Pilvijärventiellä ei ole talvikunnossapitoa. Tietä ja pysäköintialuetta ei aurata talvella, eikä sinne ole pääsyä autolla. Jos suuntaat talvella luontoon Pilvijärven alueelle, kannattaa auto jättää Möträskintien pysäköintialueelle (Mösträskintie 68), joka aurataan myös talvisin.