Yli 60-vuotiaille ja riskiryhmäläisille tarjotaan Sipoossa kolmas koronarokoteannos 3 kuukauden annosvälillä

Sipoon kunta on päättänyt lyhentää 60 vuotta täyttäneiden ja riskiryhmiin kuuluvien kolmannen koronarokotusten annosväliä THL:n uuden suosituksen mukaisesti. Yli 60-vuotiaille ja 18−59-vuotiaille riskiryhmäläisille kolmas rokoteannos tarjotaan nyt Sipoossa aikaisintaan 3 kuukautta toisesta rokoteannoksesta. Ennen heille suositeltu annosväli oli vähintään 5 kuukautta.

Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, tarjotaan kolmatta rokoteannosta tällä hetkellä edelleen 5 kuukauden päästä toisesta annoksesta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on painottanut, että nuorempien ikäryhmien rokotukset eivät saa hidastaa ikääntyvien ja riskiryhmäläisten kolmansia rokoteannoksia. Tämän takia alle 60-vuotiaiden annosväliä ei vielä lyhennetä. Näin varmistamme Sipoossa, että yli 60-vuotiaille ja riskiryhmäläisille tarjotaan kolmatta rokoteannosta ennen muita.

Alle 60-vuotiaiden riskiryhmiin kuulumattomien kolmannen rokotuksen annosväli pyritään lyhentämään 4 kuukauteen tammikuussa. Annosväliä on tarkoitus lyhentää heidän osaltaan heti, kun se on mahdollista rokottajaresurssien sekä ikääntyvien ja riskiryhmäläisten ensisijaisuuden puolesta.

Voit varata rokotusajan lyhennetyllä 3 kuukauden annosvälillä toistaiseksi puhelimitse, ajanvaraus verkkopalvelussa avautuu myöhemmin. (Muokattu 23.12.2021: Ajanvaraus verkkopalvelussa onnistuu nyt myös 3 kuukauden annosvälillä).

Rokotusajan voit varata nettipalvelusta osoitteesta koronarokotusaika.fi tai puhelimitse Sipoon terveyskeskuksen numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Voit myös siirtää aiemmin varattua aikaasi aikaisemmaksi, jos vapaita rokotusaikoja on saatavissa. Ajan siirtäminen onnistuu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Vihta-palvelussa tai seuraamalla ajanvarauksen vahvistamisviestin mukana tullutta ohjeistusta.

Linkit:

Koronarokotusaika.fi (uuden rokotusajan varaus)
Vihta-palvelu (koronarokotusajan siirtäminen)
Sipoon koronaviruksen teemasivut
THL:n tiedote 17.12.2021: THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen välin lyhentämistä – riskiryhmille kolmas annos voidaan tarjota 3–4 kuukauden rokotusvälillä

 

Viimeksi muokattu 23.12.2021