Söderkullaan suunnitellaan uutta koirapuistoa Taasjärven ulkoilureitistön varrelle

Miilin koirapuistosta on tarkoitus luoda koirille metsämäinen virikkeellinen ympäristö, joka soveltuu hyvin ympäristöönsä ja liittyy suoraan alueen ulkoilureitteihin. Koirapuistoon on suunniteltu erilliset alueet isoille koirille ja pienille koirille. Puisto ja erikokoisten koirien alueet aidataan 1,60 metriä korkealla aidalla.

Koirapuistoon aiotaan jättää runsaasti puustoa ja sen pintamaan on tarkoitus koostua lähinnä metsänpohjasta. Metsämäisyys tarjoaa virikkeitä koirille ja antaa suojaa auringonpaisteelta. Koirapuisto varustetaan penkeillä, jätesäiliöillä ja ilmoitustaululla. Lisäksi puisto valaistaan.

Piirros koirapuiston suunnitelmasta.
Osa puistosuunnitelmasta. Klikkaamalla kuvaa pääset tarkastelemaan suunnitelmaa tarkemmin.

-Söderkullaan on toivottu kovasti uutta koirapuistoa, joka olisi hyvin saavutettavissa asutuksesta. Miilin puiston sijainnin valintaan vaikutti helppo saavutettavuus niin kävellen kuin autolla, sopiva etäisyys asutukseen ja sijainti ulkoilureittien varrella. Puistoon on helppo poiketa käymään koiraa lenkittäessä, kunnan puutarhuri Kari Ojamies kertoo.

Miilin koirapuisto on lähellä Pähkinälehdon, Taasjärven ja Kalliomäen asuinalueita sekä sijoittuu suoraan alueen ulkoilureittien varrelle. Koirapuiston läheisyydessä sijaitsee myös koirien virallinen uintipaikka.

Miilin koirapuiston rakentamiseen on varattu vuoden 2023 talousarviossa 90 000 euroa. Rakennustöiden olisi tarkoitus alkaa syksyllä, jolloin koirapuisto avautuisi käyttöön vielä tämän vuoden puolella. Puistosuunnitelma asetetaan nähtäville ja kommentoitavaksi lähiviikkoina.

Linkit:

Miilin koirapuisto teknisen valiokunnan esityslistalla
Nähtävillä olevat katu- ja puistosuunnitelmat

 

Viimeksi muokattu 01.03.2023