Sipoon kunta purkaa osan koronavirusrajoituksistaan 3.5.2021

 

– Suomessa ja HUS-alueella pandemiatilanne on rauhoittumassa ja Sipoossakin tartuntaluvut ovat laskeneet. Näin ollen katsoimme, että rajoituksia voidaan asteittain alkaa lieventämään. On tärkeää luopua ensimmäisessä vaiheessa nuoriin ja lapsiin kohdistuvista rajoituksista, kunnanjohtaja Mikael Grannas kertoo.

Perusopetuksen luokka-asteet 7.-9. ja toisen asteen opetus siirtyvät maanantaista 3.5. kokonaan lähiopetukseen. Siihen asti ne jatkavat nykyisillä vuoro-opetusjärjestelyillä. Toisen asteen oppilaitosten, yläkoulujen sekä alakoulujen 6. vuosiluokan oppilaille sekä koulujen koko henkilöstölle jo aiemmin annettu kasvomaskisuositus on edelleen voimassa.

Samanaikaisesti 13–20-vuotiaiden nuorten ulkotiloissa tapahtuvan ryhmäharrastusten ryhmäkokoa nostetaan enintään 50 henkilöön ja enintään 10 henkilön ryhmien harrastustoiminta on jälleen mahdollista kunnan hallinnoimissa sisätiloissa. Lisäksi Monitoimihallin kuntosali avataan 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille siten, että tiloissa on yhtä aikaa korkeintaan 10 henkilöä. Myös kunnan nuorisotilat Nuorkka ja Pleissi avataan 3.5. Maskisuositus on voimassa kaikessa ryhmäharrastuksessa lukuun ottamatta urheilusuoritusta. Nuorisotiloissa kävijöiden tulee käyttää kasvomaskia iästä riippumatta.

Näet kaikki Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset kunnan verkkosivuilta.

Viimeksi muokattu 03.05.2021