Kyrkoby skola ja förskola muuttavat pois paviljonkitiloista

Kyrkoby skolan ja esiopetuksen käyttämään paviljonkitilaan on tehty syksyn 2023 aikana sisäilma- ja kosteusteknisiä kuntotutkimuksia henkilökunnan oireiluun perustuen. Tutkimuksissa tarkasteltiin vesikaton, yläpohjan ja sisäkattojen kuntoa sekä ilmanvaihtoa ja rakennetiiveyttä.

Tutkimuksessa tehtiin rakenneavaukset kahteen aiemmin korjattuun kohtaan. Näissä todettiin olevan puutteellisesti tehdyn korjauksen takia mikrobikasvustoa, sieni-itiöitä ja kosteutta. Rakennuksessa todettiin olevan myös suuri määrä ilmavuotokohtia, joista voi tulla epäpuhtautta sisäilmaan.

Vuokratilan sopimus on päättymässä

Paviljonkitila on alun alkaenkin vuokrattu kunnalle väliaikaiseksi ratkaisuksi tilahaasteisiin, ja sen vuokrasopimus on päättymässä kesällä 2024. Rakennuksesta on linjattu luovuttavan heti, kun löydetään uudet tilat siellä oleville toiminnoille.

Nyt tutkimustulosten saannin jälkeen kunta on päättänyt nopeuttaa uusien tilojen käyttöönottoa. Koulun ja esiopetuksen toiminta päättyy siis paviljonkitilassa kokonaan nyt tämän vuoden lopussa.

Opetus siirtyy muihin tiloihin heti vuoden alussa

Kyrkoby skolan opetus, aamu- ja iltapäivätoiminta siirtyy paviljonkitiloista pysyvästi koulun päärakennuksen tiloihin 8.1.2024 alkaen. Huoltajia tiedotetaan tarkemmin Wilmassa käytännön asioista lähempänä ajankohtaa.

Kyrkoby förskolan osalta on uuden tilan selvitys kevätlukukaudelle 2024 vielä kesken. Loma-ajan järjestelyiden takia esiopetus toimii joka tapauksessa Nikkilän Sydämessä 2.1. – 7.1.2024, ja esiopetuksen on päätetty jatkavan Nikkilän Sydämessä siihen saakka, kunnes sille on löydetty ja kalustettu pysyvämpi tila.

Esiopetukselle pyritään järjestämään pysyvämmät väliaikaiset tilat kevätkauden ajaksi mahdollisimman pian heti alkuvuodesta. Varhaiskasvatuspalvelut tiedottaa huoltajia asiasta tarkemmin tammikuussa.

Sivistysvaliokunta on jo aiemmin (14.12.2023) päättänyt, että lukuvuoden 2024–2025 ajan Kyrkoby förskola toimii väliaikaisesti Päiväkoti Pikkusydämen tiloissa. Syksyllä 2025 esiopetuksen on tarkoitus siirtyä Kyrkoby skolan tiloihin.

Paviljongista ei oteta ei oteta varmuuden vuoksi mukaan mitään tekstiili- ja paperitavaraa. Uudet tilat ovat myös valmiiksi kalustetut. Paviljonkiin jäävät tavarat ja kalusteet hävitetään tai kierrätetään kunnan sisäilmalinjausten mukaisesti. Huoltajia on ohjeistettu tarkemmin siitä, miten lasten omien paviljongissa olevien tavaroiden kanssa on suositeltavaa toimia.

Viimeksi muokattu 20.12.2023