Eläinlääkäripäivystys

Sipoon alueella pieneläinten eläinlääkäripäivystyksestä vastaa Vantaan kaupunki ja suureläinten päivystyksestä Porvoon kaupunki. Arkisin (klo 9:00-16:00) palvelee eläinlääkärin vastaanotto Nikkilässä.

Toimi näin

Jos tarvitset kiireellistä eläinlääkintää virka-ajan (klo 9:00-16:00) ulkopuolella, soita maksulliseen puhelinpalveluun.

Jos päivystävä eläinlääkäri on sairaskäynnillä, hän jättää matkapuhelinnumeronsa vastaajan viestiin. Vastaanottonumeroon ei tule jättää viestejä. Päivystävän eläinlääkärin matkapuhelimen automaattiseen puhelinvastaajaan voi jättää soittopyynnön, jos eläinlääkäri ei pysty vastaamaan.

Kerro soittopyynnössä nimi, puhelinnumero, eläinlaji ja hoidon tarpeen syy. Eläinlääkäri ottaa yhteyttä sinuun välittömästi viestin kuunneltuaan.

Koiran pää kauluri kaulassa

Tausta ja lainsäädäntö

Virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua saa kunnan eläinlääkäripäivystyksestä. Eläinlääkäripäivystys saattaa olla useiden kuntien yhteinen.

Pienikokoiset kotieläimet täytyy yleensä kuljettaa vastaanotolle, mutta suurikokoisia eläinlääkäri tulee hoitamaan niiden pitopaikkaan.

Kunta voi tuottaa päivystyspalvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinlääkäripalvelun tuottajalta.

Eläinlääkintähuoltolaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20090765