Kesän 2021 moottoriveneurheilukausi starttasi 19.6.

Teksti ja kuvat:
Kristian Meurman
etunimi.sukunimi@sipoo.fi

Kesän 2021 moottoriveneurheilukauden avasi Norrkullalandetin itäpuolella ajettava Café Seasong Race. Samalla samannimisen kahvilan ja mökkikylän yrittäjät avasivat kesäsesongin kunnolla. Auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta, oli runsaasti väkeä kerääntynyt niin rannoille kuin Norrkullalandetin uimarantojen ja vierasvenelaiturin edustalle rakennetun radan ympärille.

Yleisöä ja pysäköityjä veneitä Café Seasongin edustalla.

Turvallisuus tärkeää

Turvallisuusseikat oli huomioitu viimeistä piirtoa myöten ja kilpailujärjestelyistä vastaavan Seasong Travels Oy:n edustaja oli ennen kilpailun alkua yhteydessä Helsingin venepoliisiin, joka viime kädessä antoi luvan kilpailujen käynnistämiseen.

Kaikille avointa moottoriveneurheilua

Sipoolaiselle moottoriveneurheilulle on leimallista nimenomaan se, että erillisiä tyyppiluokkia ei, muutamia suosituimpia venemalleja lukuun ottamatta, käytännössä ole. Veneet jaetaan moottorin tehon mukaan luokkiin, jonka lisäksi erotellaan selvästi urheilukäyttöön rakennetut veneet enemmän käyttöveneiksi luokiteltavista. Tästä syystä jo seitsemättä vuosikymmentä aina uudet sukupolvet löytävät moottoriveneurheilun pariin Sipoossa. ”Jokamiehenluokassa” kilpailemiseen ei tarvita suuria investointeja, joten vauhdin hurma voi olla aivan tavallistenkin hurjapäiden tavoitettavissa. Tämä on merkityksellistä, sillä esimerkiksi F1 Powerboat-luokan vene maksaa uutena noin sata tuhatta euroa.

Café Seasongin kilpailuaikataulu kesällä 2021.

Kisoja pitkin kesää

Seuraavat Sipoon vesillä järjestettävät kilpailut ovat alustavan aikataulun mukaan:

  • Kitöloppet 10.7.2021
  • Norrkullaloppet 14.8.2021
  • SSS Pave Race 28.8.2021
  • Eriksnäs GP 4.9.2021

Viimeksi muokattu 05.07.2022