Vuoden kulttuuripalkinnon 2021 saa sipoolainen orkesteri

Sipoon kamariorkesteri on korkeatasoinen harrastajaorkesteri, jota on alusta asti johtanut Tapio von Boehm. Orkesteri on kehittynyt tänä aikana pienestä jousikokoonpanosta suurehkoksi sinfoniaorkesteriksi, joka soittaa kunnianhimoista ohjelmistoa.

”Taide, taiteen opetus, taiteen harrastaminen ja elävä kulttuuriympäristö ovat merkittäviä tekijöitä kunnan elinvoimaisuudelle ja kaikenikäisten kuntalaisten hyvinvoinnille. Siksi niitä tulee ylläpitää ja vaalia. Tämä kulttuuripalkinnon saaja edustaa poikkeuksellisen taidokasta musiikin osaamista. On upeaa, että Sipoosta löytyy joukko näin taitavia musiikkitaiteen tekijöitä.” kertoo jaoston puheenjohtaja Satu Pärssinen.

Yksi henkilö seisoo mikrofonin edessä kukkakimpun kanssa. Hänen takanaan kaksi ihmistä.
Kultturipalkinnon jako, Sipoon kamariorkesteri ryn hallituksen puheenjohtaja, perustaja Kati Liukko.

Kulttuuripalkintoa ei voi anoa vaan sen vastaanottaja valitaan niiden joukosta, jotka merkittävällä tavalla ovat edistäneet kunnan kulttuuria. Vuoden kulttuuripalkinnon jako esitetään tänä vuonna taltioinnin muodossa kunnan Youtube-kanavalla.

Kulttuuripalkinnon jaon lisäksi samassa taltioinnissa kuullaan myös tunnin mittainen konsertti, jossa kerrotaan sota-ajasta ja kuullaan 40-luvun radiohittejä. Kotirintaman naiset on suomenkielinen dramatisoitu konsertti, jonka esittävät laulajat Ira Kaspi ja Reetta Ristimäki sekä pianisti Eliina Mäkiranta.

Taltioinnista voit nauttia torstaista 16.12. alkaen Sipoon kunnan Youtube-kanavalla. Videotaltioinnin on tuottanut Sipoon kunnan Kulttuuripalvelut, ja esitys on nähtävillä 14 päivää.

Kolme henkilöä, flyygeli, tuoleja ja nuottitelineet lavalla esityksessä Kotirintaman naiset.
Dramatisoitu konsertti Kotirintaman naiset.

Viimeksi muokattu 16.12.2021