Voisitko sinä olla perhekummi lapsiperheelle tai tukihenkilö lapselle?

Perhekummi ja tukihenkilö ovat vapaaehtoisia. He tukevat ja vahvistavat lapsen ja lapsiperheen hyvinvointia ja vanhemmuutta sekä antavat voimia arkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoisena sinä osallistuisit lapsen tai perheen arkeen, olisit läsnä kuunnellen ja keskustellen. Tapaamisia lapsen tai perheen kanssa on yleensä kerran viikossa tai joka toinen viikko.  Perhekummitapaamiset voivat olla esimerkiksi yhteisiä vaunulenkkejä, leikkipuistossa tai vaikkapa ruokakaupassa käymistä tai kotona yhdessäoloa. Tukihenkilön kanssa lapsi voi esim. kokeilla uusia harrastuksia, käydä retkillä tai käydä kahvilassa.

Vapaaehtoisia kaivataan tukemaan erilaisissa elämäntilanteissa eläviä lapsia ja perheitä. Tuettavan lapsen tai perheen tuen tarpeen taustalla voi olla monenlaisia syitä. Joskus isovanhemmat tai muu sosiaalinen verkosto asuu liian kaukana tai ei ole muutoin läsnä. Vanhemmalla voi olla haasteita jaksamisessa tai perheen elämäntilanne voi olla muuten vaikea. Lapsi voi olla vailla harrastusta tai ystäviä tai sosiaaliset tilanteet voivat tuntua vaikeilta.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu nyt mukaan koulutukseen tai kysy lisää! Huomioithan, että kaikilta toimintaan ryhtyviltä, pyydetään lupa rikostaustan selvittämiseen.

Tukihenkilö- ja perhekummikoulutus 2021

Maksuton koulutus järjestetään etänä Zoomin kautta.

Tiistai 2.2 klo 17.30–19.30
Lauantai 6.2 klo 9.30–14
Tiistai 9.2 klo 17.30–19.30

Lisätietoja toiminnasta ja koulutuksesta sekä ilmoittautumiset:

jaana.ritola@mll.fi, puh. 044 202 9688 (perhekummitoiminta)
jeanette.soderberg@sipoo.fi, puh 040 718 7729 (tukihenkilötoiminta)

Linkit:

Lisätietoja perhekummitoiminnasta MLL:n verkkosivuilla.

 

 

 

Viimeksi muokattu 05.07.2022