Ville Mäkikoskelan taideteos Ajasta I/II Sipoon Jokilaaksossa

”Ajasta I/II on teospari, joka käsittelee aikaa, ajan kulumista, sitä pientä liikahdusta tämän ja tuon välillä, tästä iäisyyteen. Teospari kuljettaa ajatuksia paitsi tulevaisuuteen, myös kauas menneeseen, paikalta löytyneisiin kivikautisen ihmisen jälkiin. Siihen, miten ihminen jäsentää ja järjestää luontoa, itse sen osana.” Kertoo kuvanveistäjä Ville Mäkikoskela.

Teos sijoittuu Kompassiaukion ympyrään ja yksi osa teoksesta kiveyksen ulkopuolelle. Kyseessä on kaksiosainen teos, jonka materiaalina ovat pyöreiksi hioutuneet luonnonkivet. Ajasta I koostuu kivetystä ympyrästä ja Ajasta II on perustaltaan pyöreähkö luonnonkivi.

Keskipiste puistolle

Kunnanpuutarhuri Kari Ojamies toivoo teoksen luovan keskipisteen Jokipuiston alueelle.

”Taideteokset muodostavat arvokkaan perinteisen puistoakselin ja näkymän aina Juhlatalolta Sipoonjoelle ja nostavat siten puiston tasoa. Ville Mäkikoskelan teos luo puistolle keskipisteen ja oman pienen keskusaukion. Ensin on siis maata syleilevä Ville Mäkikoskelan teos ja sitten taivaita tavoitteleva Stefan Lindforsin teos, jotka yhdessä luovat ajatuksia herättävän kokonaisuuden, joka vielä korostuu valaistuksen myötä. Teoksissa viehättää juuri niiden erilaisuus ja kuitenkin se, että ne sopivat hyvin yhteen ja korostavat toisiaan juuri edellä mainitulla tavalla.” Ojamies sanoo.

Ville Mäkikoskelan taideteos Ajasta I/II . Kyseessä on kaksiosainen teos, jonka materiaalina ovat pyöreiksi hioutuneet luonnonkivet. Ajasta II on perustaltaan pyöreähkö luonnonkivi.

Osa Nikkilän Taideohjelmaa

Teos on toteutettu Nikkilän Taideohjelman mukaisesti. Ohjelman tavoitteena on kehittää Nikkilään sopivat käytännöt taidehankkeiden toteuttamiseksi ja rahoittamiseksi osana alueen kehittämistä.

Kunnan taidetyöryhmä on vastannut pääsääntöisesti omalla asiantuntemuksellaan hyväksyttyjen taidehankkeiden suunnittelusta ja toteuttamisesta. Taideteos on toteutettu taideohjelmaan liittyvän rahoituksen sekä alueen yleisen infrarakentamiskustannusten kautta.

Ajasta I/II pääsee ihailemaan Jokilaaksossa, kävelymatkan päästä Uudensillantieltä ja vastapäätä Juhlataloa. Voit kurkistaa teosta myös videosta tästä linkistä tai alta.

Viimeksi muokattu 05.07.2022