Topelius-salin sisätilaremontin suunnittelutyö etenee – sali käytössä ainakin 2022 loppupuolelle asti

 

Topelius-saliin suunniteltavat korjaus- ja muutostyöt käsittävät muun muassa laajoja sähkötöitä sekä pintarakenteiden, kalusteiden ja AV-tekniikan uusimista. Esimerkiksi salin kaikki penkit ja lattiapäällysteet on tarkoitus uusia kokonaisuudessaan korjaustöiden yhteydessä.

Topelius-salin korjaushankkeen suunnitelmat saatiin jo kertaalleen laadittua vuoden 2021 aikana, mutta tuolloin suunnitelman toteutuskustannukset ylittivät selkeästi hankkeelle varatut määrärahat ja hankinta päätettiin keskeyttää.

Alkuvuodesta uudelleen käynnistetyssä suunnittelutyössä tavoitellaankin selkeämpiä ja kustannustehokkaampia suunnitteluratkaisuja – salin toimivuudesta kuitenkaan tinkimättä.

Topelius-salin toiminta jatkuu normaalisti remontin käynnistymiseen asti

Topelius-sali on käyttäjien käytössä normaalisti remontin käynnistymiseen asti.

– Sali on sekä kouluopetuksen että kulttuuritapahtumia järjestävien tahojen käytössä ainakin syksyn ajan. Todella suositut elokuvanäytökset salissa jatkuvat ja toivomme, että muut kulttuuritapahtumat löytävät saliin, jossa on nyt paljon vapaita aikoja. Tilavaraus tehdään Timmi-järjestelmän kautta ja neuvoa käytännön järjestelyihin voi aina kysellä kunnan kulttuuripalveluilta, sanoo kulttuuripalvelupäällikkö Anne Laitinen.

Tarkemmasta remonttiaikataulusta ja salin käytettävyydestä tiedotetaan mahdollisimman pian suunnitelmien tarkennuttua. Tulevalla salin sisätilaremontilla ei ole vaikutusta Sipoon pääkirjaston toimintaan.

Viimeksi muokattu 19.05.2022