Sipoonlahden koulussa koronavirustartunta oppilaalla – yksi opetusryhmä lisää karanteeniin

Mahdollisesti altistuneiden oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta eilen illalla (4.11.2020) Wilman kautta, ja oppilaita on pyydetty jäämään kotiin. Tartunnan saanut oppilas on määrätty eristykseen. Karanteenissa olevalle opetusryhmälle järjestetään etäopetusta karanteenin aikana.

Oppilaan nyt ilmenneellä tartunnalla ei ole koulun kautta ollut yhteyttä viime viikolla Sipoonlahden koulun toisella oppilaalla todettuun tartuntaan. Kolme opetusryhmää luokka-asteella 9 ovat karanteenissa liittyen viime viikolla todettuun tartuntaan.

Sipoonlahden koulu on Etelä-Sipoossa sijaitseva vuosiluokkien 1.–9. yhtenäiskoulu, jossa järjestetään myös esiopetusta. Sipoonlahden koulu toimii samassa kiinteistössä Söderkulla skolan kanssa, mutta koulut toimivat eri oppikylissä. Muilla luokka-asteilla ja muissa opetusryhmissä olevat Sipoonlahden koulun oppilaat ja esiopetuksen oppilaat eivät ole altistuneet tässä tartuntatapauksessa. Myöskään Söderkulla skolan oppilaat eivät ole altistuneet Sipoonlahden koulun tartuntatapauksessa.

Sipoon kaikissa kouluissa on laadittuna varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu toiminta koronavirustilanteessa ja varauduttu etäopetukseen siirtymiseen. Sipoonlahden koulun suunnitelmassa on huomioitu koulun toiminta oppikylissä ja muunneltavissa oppimisympäristöissä koronavirustilanteessa.

Sipoossa on viime viikolla ollut tartuntatapauksia ja altistumisia myös Söderkulla skolassa, Sibbo gymnasiumissa ja Boxby skolassa. Boxby skolassa oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 0-4 ovat karanteenissa. Sibbo gymnasiumista karanteenissa on kymmenkunta opiskelijaa, ja lukio on siirtynyt kokonaan etäopetukseen tämän viikon loppuun saakka. Söderkulla skolassa oppilaat ja opetushenkilökunta luokka-asteilla 5-6 ovat karanteenissa.

Seuraa Wilma-viestintää

Pyydämme huoltajia seuraamaan tarkasti Wilma-viestintää. Ensimmäinen tieto oppilaan mahdollisesta altistumisesta tulee huoltajalle useimmiten Wilman kautta.

Sivistystoimen hallinto viestittää aina Wilma-tiedotteilla. Poikkeuksena yksittäistä oppilasta koskevat viestinnät, jotka lähetetään Wilma-viestillä. Etenkin nyt koronapandemian aikana on tärkeää, että huoltajat seuraavat myös Wilma-tiedotteita päivittäin.

Hakeudu testiin vähäisissäkin oireissa

Pyydämme sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Karanteeni: Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteeniin asetetaan oireeton, terve henkilö, joka on altistunut koronavirukselle oltuaan esimerkiksi kontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin.

Eristys: Eristyksellä tarkoitetaan tarttuvaa tautia sairastavan potilaan eristämistä terveistä. Eristykseen asetetaan siis henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristys voidaan toteuttaa kotona tai sairaalassa. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat.

Aiempi tiedote 1.11.2020: Sipoonlahden koulussa koronavirustartunta oppilaalla – kolme opetusryhmää karanteeniin
Aiempi tiedote 30.10.2020: Söderkulla skolassa koronavirustartunta oppilaalla – luokka-asteet 5-6 karanteeniin
Aiempi tiedote 29.10.2020: Boxby skolassa koronavirustartunta henkilökunnassa – luokka-asteet 0-4 karanteeniin
Aiempi tiedote 28.10.2020: Sibbo gymnasiumissa kahdella opiskelijalla koronavirustartunta – Lukio siirtyy etäopetukseen

Viimeksi muokattu 05.07.2022