Sipoonkorpeen pääsee Hop-On Hop-Off-bussilla myös ensi kesänä

Hop-On Hop-Off-bussi palveli kansallispuistossa kävijöitä ensimmäistä kautta viime kesänä. Bussireitin käyttäjiltä kerätyn palautteen ja toiveiden perusteella bussin reittiin ja aikatauluihin on tehty tulevalle kaudelle muutoksia.

Uutuutena bussireitille pääsee metrolta

Tulevana kesänä bussin uusi reitti tekee Sipoonkorven saavutettavaksi myös metron varrelta. Jo viime vuonna käytössä olleiden pääteasemien Tikkurilan ja Nikkilän lisäksi bussi pysähtyy jatkossa Mellunmäen metroasemalla Helsingissä.

Bussireitille pääsee siis ensi kesänä vaihtamaan paitsi bussi- ja lähijunaliikenteestä myös metrosta. Näin reitti kytkeytyy vielä aiempaa paremmin muuhun julkiseen liikenteeseen pääkaupunkiseudulla, ja tekee Sipoonkorpeen pääsystä julkisella liikenteellä entistäkin helpompaa.

-Toivomme, että bussipalvelu houkuttelee yhä enemmän käyttäjiä ja mahdollistaa yhä useammalle virkistäytymisen kansallispuiston metsissä, perinnemaisemissa ja järvien rannoilla. Sen käyttö myös mahdollistaa retkeilijöille yhdensuuntaiset vaellukset Sipoonkorvessa, Sipoon elinkeinopäällikkö Katri Roivainen sanoo.

Viikonloppuisin kansallispuistoon kestävästi

Tulevana kautena Hop-On Hop-Off-bussilla kansallispuistoon pääsee viikonloppuisin kestävästi ja ilman huolta pysäköintipaikoista. Lähiluontomatkailu ja luonnossa liikkuminen ovat matkailijoiden suosiossa.

-Tämä palvelu helpottaa Sipoonkorven kansallispuiston, Vantaan Kuusijärven ja Sipoon Korvenportin luontomatkailupalveluiden saavutettavuutta. Viikonloppureissuun voi helposti yhdistää niin luonnossa virkistäytymisen kuin ravintolapalvelutkin, koordinaattori Anniina Laitala Vantaalta tiivistää.

Kilpailutus päättyy maaliskuun lopussa

Vantaan kaupunki ja Sipoon kunta kilpailuttavat bussireitin toteuttajaa parhaillaan. Kilpailutus on alkanut 15.3. ja tarjouspyyntöjä voi jättää torstaihin 31.3. klo 12 saakka. Viime vuonna reittiliikennettä operoi kuljetusyhtiö Packalén Bus kokeiluluontoisesti. Kokeilukauden jälkeen kunnat kilpailuttavat palveluntarjoajan.

Sipoon kunta ja Vantaan kaupunki tiedottavat myöhemmin keväällä lisää Hop-On Hop-Off bussin reitistä, aikatauluista ja liikennöinnin alkamisesta tulevalla kaudella.

 

Viimeksi muokattu 23.03.2022