Sipoon yleiskaava 2050 asukastilaisuudet alkavat!

Laadimme parhaillaan Sipooseen vuoteen 2050 tähtäävää uutta yleiskaavaa, jolla ennakoidaan ja ohjataan kunnan maankäytön kehitystä tulevina vuosikymmeninä. Nyt on aika osallistua ja kommentoida yleiskaavan rakennemalliluonnoksia. Annetun palautteen perusteella laadimme lopullisen rakennemallin syksyn 2023 aikana. Tämä rakennemalli ohjaa edelleen yleiskaavaluonnoksen laadintaa.

Asukastilaisuudet alkavat elokuun puolivälissä

Asukastilaisuuksissa esittelemme Sipoon tarina 2050 -asukaskyselyn tulokset ja rakennemalliluonnokset. Tilaisuudessa pääset keskustelemaan rakennemalliluonnoksista ja vaikuttamaan yleiskaavan valmisteluun esimerkiksi työpajoissa, joihin osallistuminen on vapaaehtoista. Tilaisuudessa voit arvioida rakennemalliluonnoksia myös vastaamalla kyselyyn. Järjestämme asukastilaisuudet seuraavasti:

  • Söderkullan kirjaston aula tiistaina 15.8. klo 17–19 (Amiraalintie 2, 01150 Söderkulla)
  • Nikkilän Juhlatalo torstaina 17.8. klo 17–19 (Vanha vesitorninmäki 1, 04130 Sipoo)
  • Talman koulu torstaina 24.8. klo 17–19 (Satotalmantie 17, 04240 Talma)

Lisäksi järjestimme 10.8. webinaarin, jonka tallenne on katsottavissa 24.8.2023 saakka osoitteessa https://mpt.link/rakennemalli-webinaari.

Nyt on oiva hetki tulla kuulemaan ja ideoimaan Sipoon tulevia maankäytön ja aluekehittämisen suuntia. Näissä asukastilaisuuksissa annettuja ideoita tullaan hyödyntämän lopullisen rakennemallin laatimisessa, joten toivon mahdollisimman paljon kiinnostuneita paikalle, toteaa yleiskaavoittaja Jani Arponen.

Mikä yleiskaava?

Laadittava uusi Sipoon yleiskaava 2050 on koko Sipoon kattava maankäytön ja liikenteen yleispiirteinen suunnitelma, joka korvaa nykyisen Sipoon yleiskaavan 2025.

Yleiskaavalla sovitetaan yhteen eri toimintoja, kuten asumista, palveluita, työpaikkoja ja viheralueita. Yleiskaavassa päätetään yleisellä tasolla kunnan kasvun ja kehityksen suunnasta, ja se ohjaa asemakaavojen laatimista sekä muuta tarkempaa suunnittelua. Suunnittelemme yleiskaavaa yhteistyössä asukkaiden, päättäjien ja asiantuntijoiden kanssa. Tähän mennessä olemme järjestäneet työpajan kuntapäättäjille ja kyselyn asukkaille.

Voit tutustua yleiskaavatyöhön tarkemmin yleiskaavan verkkosivustolla. Löydät linkin sivustolle osoitteesta www.sipoo.fi/yleiskaava.

 

Linkit:
Yleiskaavan verkkosivut
Webinaaritallenne

 

Viimeksi muokattu 14.08.2023