Sipoon varhaiskasvatuksen sähköiset järjestelmät uudistuvat maaliskuussa

-Olemme toivoneet pitkään uutta järjestelmää, jolla voisimme viestiä sähköisesti suoraan lasten huoltajille samaan tapaan kuin kouluissa voidaan viestiä Wilman kautta sekä hoitaa myös muun sähköisen asioinnin turvallisesti. Daisyn kautta voimme esimerkiksi lähettää päiväkodista lapsen kuulumisia huoltajalle. Huoltaja pääsee lukemaan viestit helposti kännykällään, kertoo varhaiskasvatuspäällikkö Mervi Keski-Oja.

Uuden järjestelmän kautta hoituvat myös muut varhaiskasvatuksen asioinnit. Järjestelmän kautta otetaan vastaan hakemukset varhaiskasvatukseen ja lähetetään päätökset varhaiskasvatuspaikoista. Hakemukset jätetään uuteen järjestelmään ensimmäistä kertaa jo tänä keväänä. Hakuprosessi on turvattu vahvalla tunnistautumisella. Myös lasten hoitoajoista ilmoitetaan jatkossa Daisyn kautta. Tämä hoituu samoilla NFC-tunnisteilla, eli ns. “läpysköillä”, jotka ovat jo käytössä Sipoossa. Järjestelmä antaa myös mahdollisuuden ottaa käyttöön tuntiperusteisen laskutuksen, jota on toivottu paljon.

Huoltajat saavat tarkempaa tietoa ja ohjeistusta uuden järjestelmästä ja sen käytöstä päiväkotien kautta ennen käyttöönottoa.

 

Viimeksi muokattu 27.01.2021