Sipoon Oma asiointi ilmoittaa nyt uusista viesteistä

-Aiemmin Oma asiointi ei paljoakaan puhua pukahtanut, jos asiakas oli saanut uuden viestin asiointiinsa palvelussa. Viestistä sai tiedon ainoastaan, kun asiakas oli tunnistautuneena sisään palveluun. Nyt tämä hankaluus on mennyttä aikaa, kertoo ICT kehittämispäällikkö Heli Särkikoski.

Nyt kun Omaan asiointiin tulee uusi viesti, saa asiakas siitä Suomi.fi-viestinä ilmoituksen sähköpostiinsa, jos hän on valinnut saada Suomi.fi-viestejä viranomaisilta.

Voit ottaa Suomi.fi sivuilla viestit käyttöön milloin tahansa

Jos et ole vielä ottanut Suomi.fi-viestejä käyttöön, voit tehdä sen Suomi.fi-sivuilla milloin tahansa.

Huomioithan, että kun otat viestit käyttöön, ne tulevat käyttöön kaikissa niissä eri palveluissa, jotka Suomi.fi-viestejä jo käyttävät. Esimerkiksi verottajan ilmoitukset tulevat tällöin Suomi.fi-viestinä.

Lisätietoa Suomi.fi-viesteistä saat: Mikä on Suomi.fi-viestit? – Suomi.fi.

Suomi.fi-viestien käyttäjät voivat myös halutessaan ladata Suomi.fi-puhelinsovelluksen ja saada puhelimeensa ilmoitukset uudesta saapuneesta viestistä. Suomi.fi-sovellus on Digi- ja väestötietoviraston julkaisema sovellus, jolla voit lukea viestit helposti puhelimeltasi. Lisätietoa sovelluksesta saat: Käyttö mobiilisovelluksella – Suomi.fi

Omaan asiointiin on tehty useita uudistuksia

Omaa asiointiin on tehty useita kehitysaskelia myös ennen ilmoitusten käyttöönottoa. Jo aiemmin kesällä palvelun ulkonäkö uudistui modernimmaksi ja sen käytettävyyttä mobiililaitteilla parannettiin merkittävästi. Samalla myös puolesta-asiointi mahdollistui palvelussa niin huoltajille kuin erillisillä asiointivaltuuksillakin toimiville.

Oman asioinnin kehittäminen jatkuu edelleen. Sipoon kunnan strategisena tavoitteena on rakentaa mahdollisuus asioida kaikissa kunnan palveluissa digitaalisesti. Oman asioinnin jatkuva kehittäminen on osa strategian toteutusta.

Omassa asioinnissa voit asioida sähköisesti turvallisesti ympäri vuorokauden ja hoitaa useimmat asiasi kunnan kanssa sähköisesti vaikkapa omalta kotisohvaltasi juuri silloin, kun se sinulle sopii parhaiten.

 

Viimeksi muokattu 21.09.2023