Sipoon koronarokotusaikataulun mukaan toisen rokotteen mahdollinen antamisaika on 11 viikon päästä ensimmäisestä rokoteannoksesta

Sosiaalisessa mediassa liikkuu virheellistä tietoa

Eri sosiaalisen median kanavilla on käyty keskustelua liittyen runsaisiin vapaisiin rokotusaikoihin muun muassa Sipoossa. Vaikka vapaita aikoja ja rokoteannoksia onkin hyvin tarjolla, ei näitä aikoja tällä hetkellä voida tarjota tehosterokotteen antamiselle henkilölle, joka on saanut ensimmäisen rokoteannoksen alle 11 viikkoa sitten.

Rokottamattomat: nyt on teidän aikanne ottaa ensimmäinen rokote

Aikuisten ennalta ehkäisevien terveyspalveluiden ja terveydenhuollon kuntouttavien palveluiden palvelupäällikkö Pernilla Eriksén alleviivaa, että vapaita aikoja on nimenomaan nyt tarjolla niille, jotka eivät vielä ole saaneet yhtään rokoteannosta. Ikäryhmässä 20–29-vuotiaat vain hieman yli puolet on saanut ensimmäisen rokoteannoksen Sipoossa, ja 30–34-vuotiaistakin vain reilu 60 prosenttia on rokotettu kertaalleen.

-Nyt vapaat ajat ovat nimenomaan niitä varten, jotka eivät vielä ole saaneet yhtään rokoteannosta, Eriksén korostaa.

-Luonnollisesti myös ne, joiden ensimmäisestä rokoteannoksesta on kulunut vaaditut 11 viikkoa, voivat varata ajan tehosterokotteen saamiselle, Eriksén toteaa.

Elokuun rokotusaikaa ei tällä hetkellä voi aikaistaa heinäkuulle

Suunnitelmissa on rokoteannosten välin pienentäminen 11 viikosta 8 viikkoon, mutta ennen kuin tästä on tehty päätös, ei jo varattuja aikoja voida aikaistaa. Sipoon kunta ilmoittaa sekä omilla nettisivuillaan, että sosiaalisen median tileillään kaikista muutoksista, jotka rokotusaikatauluun tehdään.

Ajantasainen tieto löytyy kunnan nettisivuilta

Osoitteesta www.sipoo.fi/koronavirus löytyy kaikki ajantasainen tieto koronavirukseen, voimassa oleviin rajoituksiin ja suosituksiin sekä rokotuksiin liittyen.

Viimeksi muokattu 16.07.2021