Sipoon Apteekille myönnetty Sipoon kunnan esteettömyystunnus

– Sipoon Apteekki on ansiokkaasti ryhtynyt useisiin esteettömyyttä lisääviin toimenpiteisiin viime vuosina, toteaa esteettömyysasiantuntija Jukka Suhonen. Apteekin liiketila on kunnostettu ja palvelut kehitetty käyttäjäystävällisemmiksi.

Vuonna 2017 Sipoon Apteekki teki korjaustöitä liiketilassaan, jotta asiakkailla olisi helppoa liikkua tilassa myös rollaattorilla ja lastenrattailla. Valaistus on parannettu ja väliseiniin laitettu akustiikkalevyjä yksityisyyden ja kuuluvuuden parantamiseksi.

Fyysisen ympäristön lisäksi apteekki on panostanut palveluihin. Lääkepakkaukset on merkitty pistekirjoituksella näkövammaisia varten, eikä annosteluohjetta liimata apteekissa koskaan pistekirjoituksen päälle. Joulukuussa 2020 yrittäjä avasi verkkoapteekin, minkä kautta asiakkaat voivat tilata ja maksaa kaikki apteekin tuotteet. Verkkopalveluun liittyy myös tarvittaessa kotiinkuljetus.

– Apteekin panostukset merkitsevät paljon vammaisille henkilöille ja helpottavat jokaisen arkea, sanoo Sipoon vammaisneuvoston puheenjohtaja Tuula Räikkönen.

Jukka Suhonen, Tuula Räikkönen ja elinkeinopäällikkö Elina Duréault kävivät onnittelemassa apteekkari Hans Fockia keskiviikkona 16. kesäkuuta. Esteettömyys palvelee kaikkia -tunnustuksen lisäksi kunnan edustajat luovuttivat kukkia ja lahjakortin paikalliseen ravintolaan.

– Olemme todella iloisia, että tällaisia innovatiivisia yrittäjiä löytyy Sipoossa, sanoo Elina Duréault.

Kuva: Paula Ropponen

Jukka Suhonen, Tuula Räikkönen ja elinkeinopäällikkö Elina Duréault onnittelevat apteekkari Hans Fockia Sipoon apteekin edustalla.

 

Viimeksi muokattu 16.06.2021