Sipoo on keskeyttänyt Modernan koronarokotteen käytön alle 30-vuotiaille miehille ja pojille

Pohjoismaisen seurantatutkimuksen mukaan sydänlihastulehduksia ilmenee suhteellisesti enemmän Modernan Spikevax-rokotteen kuin Pfizer-Biontechin Comirnatyn saaneilla, ja riski saada sydänlihastulehdus rokotuksen jälkeen on miehillä suurempi kuin naisilla. Riski on naisilla ja vanhemmilla miehillä huomattavasti pienempi. THL:n mukaan Modernan Spikevaxia voidaan antaa edelleen kaikille 30 vuotta täyttäneille sekä alle 30-vuotiaille naisille.

Sipoon kunta keskeytti välittömästi tänään aamupäivällä THL:n ilmoituksen jälkeen Modernan rokotteen käytön alle 30-vuotiailla miehillä ja pojilla sekä kouluterveydenhuollossa että kunnan rokotuspisteillä. Sipoossa on parhaillaan menossa toinen koronarokotuskierros kouluterveydenhuollossa niille 12−15-vuotiaille nuorille, jotka saivat aiemmin syksyllä ensimmäisen koronarokotusannoksen kouluterveydenhuollossa koulullaan. Epätarkkojen alkutietojen vuoksi kaikki koronarokotukset kouluterveydessä keskeytettiin tilapäisesti tänään, mutta koululaisten tehosterokotusten antaminen jatkuu uusien ohjeiden mukaisesti ensi viikolla sosiaali- ja terveysasemalla. Koululaisille ja huoltajille tulee asiasta tarkemmin tietoa Wilman kautta.

Modernan Spikevax-rokotetta on käytetty Sipoossa etenkin rokotuksissa kouluterveydenhuollossa. Muutoin Sipoossa on ollut käytössä pääosin Pfizer-Biontechin koronarokote.

Koronarokotuksia jatketaan Sipoossa THL:n ohjeistuksen mukaan Pfizer-Biontechin Comirnaty rokotteella alle 30-vuotiaille miehille ja pojille. Pfizer-Biontechin rokotetta annetaan jatkossa alle 30-vuotiaille miehille ja pojille myös tilanteessa, jossa ensimmäisenä annoksena on annettu Modernan rokotetta.

Viimeksi muokattu 07.10.2021