Polkupyörä parkkiin ja bussin kyytiin – Söderkullaan on valmistunut 40 uutta polkupyörien liityntäpysäköintipaikkaa

Sipoon kunta onnistui Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kävelyn ja pyöräilyn investointiavustushaussa vuonna 2019 ja tulee saamaan hankkeen rahoittamiseen valtionavustusta enintään 28 520 euroa Traficomilta.

Liityntäpysäköinnin kehittäminen Sipoossa

Liityntäpysäköinti on joukkoliikenteen asiakkaille tarkoitettu pysäköinti lähellä asemia tai pysäkkejä. Pyörän tai auton voi jättää parkkiin, ja jatkaa matkaa joukkoliikennevälineellä.

Sipooseen on viime vuosien aikana rakennettu reilusti lisää liityntäpysäköintipaikkoja. Liityntäpysäköinnin kehittäminen kytkeytyy kestävän liikennejärjestelmän kehittämiseen, erityisesti joukkoliikenteen saavutettavuuden parantamiseen. Söderkullasta on suorat joukkoliikenneyhteydet muun muassa Helsingin Kamppiin, Pasilaan, Itäkeskukseen, Porvooseen ja Nikkilään.

Lisätietoa liityntäpysäköinnistä ja pysäköintiin varattujen alueiden sijoittumisesta Helsingin seudulla saat HSL:n sivuilta: https://www.hsl.fi/liityntäpysäköinti .

Metallisia kaaria kadun varressa. Niiden luona pylväs, jossa merkki P ja polkupyörän kuva. Taustalla Söderkullan keskustan kauppoja.

Viimeksi muokattu 05.07.2022