Nikkilässä ja Söderkullassa järjestettiin turvallisuuskävelyt lokakuussa

Turvallisuuskävelyihin osallistuivat Katu- ja viheralueet, Nuorisopalvelut, Vammaispalvelut ja Talouspalvelut -yksiköiden edustajat. Kävelyreittien suunnittelussa otettiin huomioon syksyllä 2020 järjestetyn Itä-Uudenmaan turvallisuuskyselyn vastaukset. Kyselyyn vastasi 555 sipoolaista. Näistä 35 % ilmoitti turvattomuutta herättävistä paikoista kuten Nikkilän ja Söderkullan keskustat ja uudet kerrostaloalueet iltaisin ja öisin. Pimeät metsät, vilkkasti liikennöidyt tiet, syrjäiset ja valottomat paikat ja autiotalot tuntuvat turvattomilta. Turvattomuutta aiheuttavat myös ilkivalta, varkaudet, kiusaaminen, huonokuntoiset tiet, pyörä- ja kävelyteiden puute, auto- ja moporalli, valaistuksen puute ja vilkastunut huumekauppa.

– Turvallisuuskävelyillä tehtiin havaintoja fyysisen ympäristön puutteista, jotka voitaisiin poistaa, kertoo kuntatekniikan päällikkö Marjo Bruun. Muun muassa Pornaistentien ja Kaskiniitynkujan risteysalue kaipaa parannusta. Hanketta esitetään kunnan lähivuosien investointiohjelmaan.

Nikkilän turvallisuuskävelyllä todettiin, että puistonpenkit ovat matalat ja käsituet puuttuvat. Keskustan ja Jokilaakson välisen kävely- ja pyörätien valaistus ei ole riittävä. Rumia graffitimaalauksia nähtiin sekä linja-autokatosten seinissä että sähkökaapeissa. Myös turvallisuutta edistäviä havaintoja tehtiin. Pitkään tyhjillään ja ilkivallan kohteena ollut entisen Nikkilän sairaalan hallintorakennus korjataan ja muutetaan asuinkerrostaloksi, mikä lisää alueen viihtyisyyttä.

Söderkullan turvallisuuskävelyllä tehtiin monenlaisia havaintoja. Keskustassa on useita purkukunnossa olevia taloja, jotka houkuttelevat ilkivaltaan ja häiriökäyttäytymiseen kuten entiset nuorisotila-, terveysasema- ja koulurakennukset ja Amiraalitien eteläpuolisella metsäalueella sijaitsevat vanhat omakotitalot. Mopoilijoiden harjoitukset Opintiellä häiritsevät asutusta keskustassa. Valaistus on osittain puutteellinen kauppakeskuksen ja Miilin terminaalin välisillä kulkureiteillä. Pähkinälehdossa kerrostalojen pihoilla ei ole riittävästi pysäköintipaikkoja autoille ja tiet ovat kapeat. Tämä on johtanut siihen, että autoja pysäköidään väärin jalkakäytävälle.

Kunnan turvallisuustyöryhmä on laatinut raportit Nikkilän ja Söderkullan turvallisuuskävelyillä tehdyistä havainnoista. Raportteja hyödynnetään eri toimintayksiköiden kehittämistyössä.

Raportit:

Nikkilän turvallisuuskävely 11.10.2021 raportti

Söderkullan turvallisuuskävely 26.10.2021 raportti

 

Viimeksi muokattu 30.11.2021